DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Mallya: Perez meggyőző választ adott Kanadára

A Force India alapítóját, az indiai Vijay Mallyát lenyűgözte Sergio Perez teljesítménye, aki erős versenyt futott Ausztriában azután, hogy az előző, montreali futamon nagy visszhangot keltve az utolsó körben Felipe Massával ütközött.

"Nagyon meggyőző! Még a leggyorsabb kört is megfutotta, azt hiszem, ez jól mutatja, hogy mennyire tehetséges és jó képességű versenyző" - dicsérte pilótáját Mallya. Perezt vétkesnek találták a Massával való ütközésért, ezért a Red Bull Ringen öt rajthelyes büntetéssel sújtották. A rajtrácson ez egy 15. pozíciót jelentett számára, innen jött előre a hatodik helyig. Az eltérő taktikák miatt egy darabig az élen is állt, a Mercedesekkel és Williamsekkel küzdhetett.

 

"Úgy láttam, egészen jól fogadta a büntetést. Beszéltem vele, megmondtam neki, hogy az én meglátásom szerint nagyon balszerencsés, hogy olyanért büntették meg, ami nem egyértelműen az ő hibája volt. De eltökélte magát, hogy ez nem lesz hatással a versenyére. Ezt már az első körben megmutatta: öt autót ugrott át, és lenullázta a büntetést. Ez nagyon bátor volt tőle" - idézte fel a nagydíj kezdetét Mallya.

 



"Nem arról van szó, hogy bármilyen értelemben hiányosságai lennének, egyszerűen csak balszerencséje volt" - tért ki Mallya arra, hogy Perez nem nyújt olyan kiegyensúlyozott teljesítményt idén, mint csapattársa, Nico Hülkenberg. "Nagyon jó versenyző, és minden versenyre pozitív szemlélettel érkezik. Ami Kanadában történt, azt nem kívánnám senkinek, főleg az utolsó körben. De enélkül ott is szép summát szerzett volna pontokból. Nem panaszkodik, jól kezeli a gumikat - egyszerre gyors és az abroncsokkal is kíméletes."

 

A Force India tovább lépdel afelé, hogy legjobb szezonját fussa, továbbra is a konstruktőri bajnokság negyedik helyén állnak, csupán a Mercedes, Red Bull és Ferrari előzi meg őket - habár a versenyen a Williams mindössze 2 pont távolságba került. Az egyéni táblázatban Hülkenberg a hatodik helyet foglalja el - őt a Williams-pilóta, Valtteri Bottas fenyegeti -, Perez jelenleg a tizenegyedik, Kimi Raikkönent megelőzve.
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: