DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Sutil: Nem sajnálom, hogy a Saubert választottam

Adrian Sutil beismerte, nem sajnálja, hogy a Force Indiától a Sauberhez szerződött át, annak ellenére, hogy az idei évben korábbi csapata jobban teljesít, mint a hinwili alakulat.

Sutil öt szezont töltött el a Force Indiánál, de a Sauberhez történt átszerződése nem volt eddig gyümölcsöző, a német pilóta vezethetőségi problémákkal, túlsúlyos autóval és rossz megbízhatósággal küzd. Sutil idei legjobb eredményét Ausztráliában érte el, ahol 11. lett, míg a Force India Bahreinben dobogós helyezést szerzett és jelenleg a bajnokság negyedik helyén állnak.

Sutil elmondta, nem gondolkozik azon, mi történhetett volna, de úgy érzi, ő is hozzájárult ahhoz, hogy a Force India 2014-ben ilyen jól szerepel.

"Nos, hoztam egy döntést, azt mondtam: Csodálatos éveket töltöttem el a Force Indiánál és változásra van szükségem, a Sauberhez szerződtem" - mondta el Sutil. "Ez a fejezet lezárult számomra és örömmel látom, hogy sikeresek. Sok munkát végeztem, talán ennek előnyét is élvezik most. Nem gondolok arra, milyen csalódás, hogy nem vagyok ott, nem. Jó eredményt érnek el és ennek nagyon örülök. Az élet új csapatnál, új kihívással megy tovább."




Miután öt évet dolgozott a Force Indiánál, Sutil úgy érzi, a csapat jelenlegi sebessége bíztatást jelenthet a Sauber számára a jelenlegi nehéz helyzetben.

"Nem sajnálkozom, de természetesen szeretnék ebből a helyzetből kilábalni most már és ugyanazt tenni ezzel a csapattal, amit a Force Indiával. Montrealban sima hétvégénk volt, amely fontos; korábban nehézségeink voltak, akkor mindig valami kis dolog nem működött. A jelenlegi helyet nem könnyű, ezért fontos, hogy ne hibázzunk és maximálisan kihasználjuk lehetőségeinket."

A német pilóta továbbra is optimista a Sauber osztrák esélyeit illetően.

"Az elvárások többé-kevésbé azonosak, mint a korábbi versenyeken; nem készültünk fejlesztésekkel, de remélhetőleg a pálya jobban fekszik majd nekünk. Montreal egészen nehéz volt, a végsebességben nagy volt a hátrányunk, de remélhetőleg itt jobb lesz a helyzet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: