DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kvjat figyelmeztetést kapott

A Toro Rosso pilótája, Danyiil Kvjat idei első figyelmeztetését gyűjtötte be, miután a Monacói Nagydíj időmérő edzésén feltartotta Pastor Maldonadót.

A versenybírák szerint az orosz pilóta a 19-es kanyarnál akadályozta Maldonadót az időmérő edzés első szakaszában.

Mindkét pilóta a Q2-be jutott és végül Kvjat az első tízben végzett. A 20 éves versenyző először jár Monacóban, az időmérő edzésen autójának orrkúpját össze is törte, amikor a Nouvelle sikán előtti féktávon hibázott a Q1-ben.

"Ez volt pályafutásom legpiszkosabb időmérő edzése" - mondta el az orosz. "A Q1-ben az autó hátulja megcsúszott és a falnak csapódtam, így a boxba kellett állnom orrkúp cserére. Azonnal visszanyertem önbizalmam és sikerült a Q2-ben két jó kört mennem, amellyel elégedett vagyok. Sajnos a Q3-ban nem volt szerencsém, mert nem tudtam megfelelő kört menni, mivel használt lágyabb keveréken kezdtem. Amikor új lágyabb keveréken mentem ki a végén, akkor vissza kellett vennem a sárga zászló miatt. Nyilvánvalóan ez bosszantó, mert ezen a pályán nem lehet könnyedén előzni, de ez van. Most a holnapi versenyre kell készülni, ahol a cél a pontszerzés lesz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: