DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Magnussen nem kér édesapja támogatásából

Úgy tűnik, Jan Magnussen nem lesz állandó látogatója fia, Kevin Formula-1-es versenyeinek.

A korábbi Formula-1-es versenyző kihagyta fia melbourne-i bemutatkozó versenyét a szezon elején, mert a világ másik végén sportautó versenyen indult.

"6000 mérföld távolságból figyelni a versenyen nem volt valami mókás" - mondta el a 40 éves Magnussen. "Nem akarom ezt túl gyakran megtenni."

A szezon második versenyén, Malajziában Jan már fia mellett volt és elképzelhető, hogy feladja saját versenyzői pályafutását azért, hogy Kevint támogassa.

"Most Kevin a Formula-1-ben van, el kell gondolkozzam meddig tarthat még pályafutásom" - mondta el Magnussen, aki még tini volt, amikor Kevin megszületett. "El kell döntenem arra koncentrálok, amit csinálok, vagy inkább Kevinnel leszek."




Kínában, a szezon negyedik versenyén Kevin Magnussen azonban elmondta, a világot inkább egyedül szeretné körbeutazni.

A Guardian feltette a dán pilótának a kérdést, örömmel venné-e, ha édesapja feladná pályafutását és inkább őt támogatná. A 21 éves pilóta rövid szünet után válaszolt: "Nem igazán. Egészen jól érzem magam egyedül. Ha a család körülöttem lenne az elvonná a figyelmem."

Magnussen hozzátette, örömmel beszélget édesapjával a versenyzésről és a Formula-1-ről, de elmondta, a versenyen ez nem jelent segítséget.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: