DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettelt nem zavarják a gyengébb eredmények

Sebastian Vettel tisztában van a Red Bullra váró kihívásokkal, így nem jelent problémát számára, hogy hosszú idő után először most nem képes a győzelmekért harcolni.

A német az elmúlt négy év során megszokhatta, hogy a mezőny élén áll, ám az idei szezon elején a Red Bull lemaradásban van a Mercedeshez képest, és a négyszeres bajnok Bahreinben önerőből csak a hatodik helyet tudta megszerezni.

 

"Nehéz időket élünk, és az eredmények eddig nem voltak olyanok, amit vártak tőlünk. De engem nem zavar, ha a 4., 6. vagy a 8. helyen érek célba" - jelentette ki. "Egyelőre nem érzem magam kényelmesen az autóban. Ám a rengeteg változás és az autóban lévő új elemek miatt még mindig a tanulási folyamatban vagyunk. Ez jelenti most a legnagyobb kihívást számunkra."



Vettel tudja, hogy a Kínai Nagydíjon sem várhat csodát az erőviszonyok terén, így nem számít arra, hogy a motorerő szempontjából szintén fontos pályán sokkal közelebb kerülhet a jelenleg domináns csapathoz.

 

"Nehéz megmondani, hogy hol fogunk végezni. Hogy mi lenne a reális? Talán ha sikerülne az első öt között végezni, az híven tükrözné, hogy hol is állunk" - vélekedett. "Nagy a lemaradásunk a Mercedeshez képest - a bahreini verseny tulajdonképpen rajtuk kívül mindenki számára rosszul nézett ki. Itt talán kicsit más lehet a helyzet, de ez a pálya mindig a Mercedesnek kedvezett a múltban, így most is arra számíthatunk, hogy erősek lesznek."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: