DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Williams: A Pirellinek teszteltünk

A Williams Martini Racing csapatnál a bahreini szezon közbeni teszt zárónapján Felipe Nasr dolgozott. A teszt- és tartalékpilóta a Pirelli számára végzett gumikiértékelési munkát.

Rob Smedley, teljesítményért felelős igazgató:
"Ma a tesztprogramot a Pirelli határozta meg, így ők adták a feladatok és igényeik szerint dolgoztunk. A nap végén az irányítórendszerrel volt probléma, de ezért tesztelünk, a problémák kijavítása érdekében. Elégedettek vagyunk a mai nappal és remélhetőleg jó adatokat sikerült gyűjteni a Pirellinek."

Felipe Nasr:
"A mai napon a jövő évi Pirelli abroncsokkal dolgoztunk. Több új keveréket kipróbáltunk, ismét eredményes nap volt számomra, tanultam a folyamatokat és a Formula-1-es autó vezetése nyújtotta élménnyel ismerkedtem, sok kilométert teljesítettem. A gumiteszt azt jelenti, ezeket a gumikat extrém módon kell kipróbálni, amely jó tapasztalatszerzés volt. Megtapasztalhattam, mi a különbség a keverékek között és hogyan befolyásolják az autót és annak egyensúlyát. Az egyik legérdekesebb dolog gumimelegítő nélküli Formula-1-es abroncsokat használni, mivel nagyon nehéz őket a működési tartományba hozni, még a bahreini hőségben is, a komolyabb kihívást jelentő pályákon, például Silverstone-ban, vagy Spában még nehezebb lesz ez."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: