DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 30. kedd
F1

Button: Akinek nem tetszik, versenyezzen máshol

Jenson Button azon versenyzők közé tartozik, akiket nem érdekel különösebben az új V6-os turbómotorok hangja. Elmondása szerint a pilóták nem a hang, hanem a győzelem miatt vezetik az autókat, így nem is kellene belefolyniuk ebbe a vitába.

Button véleménye nem sokkal azt követően érkezett, hogy Sebastian Vettel nyomdafestéket nem tűrő véleményt fogalmazott meg a szerinte kiábrándító hanghatásokról.

 

"Akinek nem tetszik, menjen, és versenyezzen máshol" - mondta újságíróknak a McLaren pilótája Sepangban. "Versenyzőként nekünk nem lehet mérvadó a véleményünk az autók hangja és az általuk keltett érzés terén. Ha elsőként haladunk át a célvonalon a futam végén, nem érdekel minket, hogy milyen az autó hangja vagy a kinézete. Olyankor egyedül azzal foglalkozunk, hogy legyőztük a világ legjobbjait."



A brit nincs egyedül a véleményével. A melbourne-i győztes Nico Rosberg szerint a versenyzők szempontjából mindenképpen javult az élmény az új szabályokkal, és a nézőknek sem kellene panaszkodniuk, hiszen tavaly még éppen az új érától várták Sebastian Vettel uralmának megtörését.

 

"Szerintem jól járt vele az F1" - nyilatkozta a Mercedes németje. "Megváltoztatta az erőviszonyokat, ami mindenkinek jót tett. Tavaly állandóan ugyanaz a srác nyert, ezen pedig változtatni kellett. Az autókat pedig nagyszerű érzés vezetni."
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: