DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Sainz a leggyorsabb opcióját keresi

Több csapat is képben van még Carlos Sainz következő állomásaként, döntés pedig egyelőre nincs. Elmondta, hogy mit mérlegel.

Egyre inkább úgy tűnik, hogy az Audi lehet a befutó Carlos Sainz számára: a Ferraritól 2024 végén távozó, egyébként élete formáját futó spanyol pilóta több opciót mérlegelhet, több helyen nyílhat előtte lehetőség, de jelen állás szerint az Audi (a hírek szerint jelentős) hároméves ajánlata tűnhet a legjobbnak.

Az információk szerint a Miami Nagydíj után nem sokkal választ vár tőle a német gyártó, úgyhogy a döntés túl sokáig már aligha húzódik.

240006-scuderia-ferrari-bahrain-gp-2024-media-day-gallery_0c54de47-0a03-460e-98e9-67c44e9c8b30_resize_3



„Szerintem minden attól függ, hogy mi az ajánlat, és mi az a projekt, amit ajánlanak” – mondta Sainz a lehetőségeiről.

„Pilótaként mindig megpróbálom az elérhető leggyorsabb opciót vizsgálni, főleg a jelenlegi formámban. Szerintem ha a megfelelő évben a megfelelő autót kapom, akkor képes vagyok futamokat nyerni és dobogóra állni, nyerni abban az évben. Versenyzőként ez az elsődleges szempont számomra, a győzelem. Ez mindig benne van az elvégzett kemény munkámban, és ez olyasmi, amit mindig keresni fogok” – magyarázta.

„Vannak érdekes közép- és hosszabb távú opciók, amiket megfontolok. Mindegyiknek megvannak a pro és kontra érvei, fogalmazzunk így. Mindegyiket megfontolom” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: