Steward
Gobodics Tamás
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2018. április 24. kedd
Gyorsasági (Gy)

Reális eredmény született Parádsasváron

Vasárnap a szombatival megegyező időrendben, összesen 4 felfutásra volt lehetősége a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny indulóinak, köztük Turán Frigyesnek is, Parádsasváron. Mivel a hőmérséklet egész nap valamivel magasabb volt, mint szombaton – no meg a versenyzőkben is ott volt az korábbi négy felfutás –, jobb időeredmények születtek már az első hegyre menetel során is.

„Nagyon jól működtek a gumiabroncsok, már az első felfutásnál is éreztem, hogy nagyon jó a tapadás. Jobb időt mentem én is, mint tegnap, de a többiek még többet javultak, de ez még így is jó volt a 3. helyre. A lengyel ellenfelek is kijavították a technikai hibáikat, így már valós teljesítményükre voltak képesek. Mivel több, a rally-szabályok szerint épített R5-ös Ford Fiestánál jóval erősebb autó is volt a mezőnyben, így tudtam, ha nem lesz problémájuk, akkor nem, vagy csak nehezen tudom megismételni a szombati 3. helyemet.” – kezdte a 34. HE-DO Mátrai Hegyiverseny vasárnapi értékelését Frici.

Parad_vasarnap_1

Az időjárás előrejelzés egész napra napos, csak időnként felhős időt jósolt, és ez többnyire így is volt.

„Szerencsére az időjárás idén kegyeibe fogadta a versenyt, csak néhány csepp eső esett, ez nem befolyásolt senkit és semmit. Az első versenyfutamban a 4., a másodikban az 5. legjobb időt értem el a zárt autók között, ami így is jobb eredmény, mint amit az „erőviszonyok” előre jeleztek. Gratulálok Bódis Kálmánnak, aki megnyerte a vasárnapi értékelést!” – folytatta a versenyző.

Parad_vasarnap_3

„Nagyon örülök, hogy végre száraz pályán is kipróbálhattam, sőt versenyezhettem is a HE-DO Kft. által tavaly kiváló minőségben felújított úton, ami egyben a Mátrai Hegyiverseny pályája is. Én ugyan egy rally-autóval indultam, de úgy érzem, a maximálisan kiaknáztam a benne rejlő lehetőségeket, és a szombati 3. hely után a vasárnapi 5-nek is nagyon örülök. El tudom képzelni viszont, hogy jövőre egy „hegyre” optimalizált, netán épített autóval a nem csak a verseny megnyeréséért, hanem a pályacsúcsom megdöntéséért is harcba szállok!” – zárta gondolatait Frici.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?