DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
Gyorsasági (Gy)

Mandelík visszavágott a szombati vereségért a speedzone.hu Kupán

Petr Mandelík szombaton az utolsó körben veszítette el a kis túraautósok versenyét a speedzone.hu Kupán, vasárnap azonban szép győzelemmel kárpótolta magát. A magyar bajnokin Merk József és a Suzuki Ignis ismét verhetetlen volt.

A speedzone.hu Kupa egyik legizgalmasabb versenyét produkálták szombaton a kis túraautósok, Zoran Kastratovic az utolsó körben előzte meg a sokáig élen álló, az autójáról egy alkatrészt is elveszítő Petr Mandelíket.

A vasárnapi második futamon akár meg is ismétlődhetett volna az előző napi eredmény, mert a második időmérőt Kastratovic nyerte Mandelík előtt, a 25 perces verseny azonban végül másképp alakult.

A rajtnál nemcsak Mandelík, hanem a másik Lotusszal versenyző Petr Krejcí is megtámadta Kastratovicot, de előznie végül csak Mandelíknek sikerült. A cseh pilóta nem akart semmit a véletlenre bízni, gyorsan három másodperces előnyt épített ki, amit csak be kellett osztania a célig.

Kastratovic ugyan nagyon próbálkozott, az utolsó kör előtt tizedekre közelítette meg ellenfelét, amikor azonban látta, hogy - részben a lekörözöttek miatt - nem fog tudni előzni, teljesen visszavett, és végül 10 másodperces hátránnyal kocogott be a célba. Krejcí ezúttal is nagyon lemaradt, 41 másodperces hátránnyal lett harmadik.

A magyar bajnoki összetettben Merk József ugyanolyan sima győzelmet aratott, mint szombaton, saját bevallása szerint ezúttal még jobban ment az Ignis. A kategóriában Mink Zoltán lett a második, míg a dobogó harmadik fokára a Suzuki Swift Sporttal versenyző Füge Krisztián állhatott fel.



Eredmények:
1. Petr Mandelík (D4-2.0, Lotus Exige GTR) 27 perc 41.599 mpp
2. Zoran Kastratovic (D4-2.0, Renault Clio) +10.841 mp.
3. Petr Krejcí (D4-2.0, Lotus Exige) +41.256 mp.
...
6. Merk József (D4-1.6, Suzuki Ignis) +1 kör
...
10. Mink Zoltán (D4-1.6, Honda Civic) +1 kör
...
12. Füge Krisztián (D4-1.6, Suzuki Swift Sport) +1 kör

Petr Mandelík, KT Motorsport (Lotus Exige GTR, összetett 1. hely):
A mai nap sokkal jobban sikerült. A rajttól kezdve kontrolláltam a versenyt, némi nehézséget csak az okozott, amikor utolértem a lekörözött autókat. Láttam a visszapillantóban, hogy Zoran nagyon igyekszik, de mindig volt válaszom a tempójára. A szerelőim is remek munkát végeztek az autóval, ma semmi gondom nem volt vele.

Merk József, M&M Motorsport Egyesület (Suzuki Ignis, összetett 6. hely, kategória 1. hely):
Örülök az eredménynek, ma is nagyon jól ment az autó. Az időmérőn is jobbat mentem, mint tegnap, kezd összeérni a motor. Az egyetlen nehézséget az okozta ma, hogy menet közben ki kellett cserélnem az egyik biztosítékot, de szerencsére gyorsan végeztem vele. Számítottunk rá, oda volt készítve az ülésem mellé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: