Steward
Vaszilykó Péter
Pontállások Versenynaptárak Pilóták Csapatok
2019. március 24. vasárnap
Gyorsasági (Gy)

Keszthelyi Vivien: Sikeres hétvége a Slovakiaringen

Keszthelyi Vivien, az Audi Sport versenyzőakadémiájának egyetlen magyar tagja saját kategóriájában mindkét futamot megnyerte, az abszolút értékelésben pedig mindkét alkalommal a második helyen végzett a Közép-európai Zóna Kupa túraautós sorozat elmúlt hétvégén, a Slovakiaringen rendezett állomásán.

A 15 éves versenyző már a szabadedzéseken is kiváló teljesítmény nyújtott, szerdán, csütörtökön és pénteken is minden gyakorláson az első öt között zárt. A 38 fős mezőnyből nem minden ellenfél vett részt minden szabadedzésen, de az időmérőkre és a versenyekre, azaz szombatra és vasárnapra már teljessé vált az indulók létszáma.

vivien_keszthelyi_audi_sport_slovakiaring_1608_12_resize

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának legfiatalabb tagja a szombat délelőtti időmérő edzésen saját kategóriájában az első helyen végzett a 38 fős, nemzetközi mezőnyben annak ellenére, hogy a kategória második leggyengébb autója az övé. A délutáni versenyen aztán Keszthelyi Vivien tovább folytatta a kiváló szereplést, kategóriájában megnyerte a futamot, az abszolút értékelésben pedig második lett.

Szombat este került sor az endurance, vagyis hosszú távú versenyre is, amelyen külön engedéllyel Keszthelyi Vivien is rajthoz állt, és a hétvége legnagyobb szenzációját okozva győzött az éjszakába nyúló futamon.

 

Vasárnap délelőtt a hétvége második, egyben utolsó sprint versenyének időmérő edzésére került sor 37 fős nemzetközi mezőnnyel. Keszthelyi Vivien ezen a napon is bizonyított, harmadik lett abszolútban a kvalifikáción, majd a délutáni futamon elképesztően komoly versenyzéssel a második pozícióban végzett az abszolút értékelésben, ami saját kategóriájában ismét futamgyőzelmet ért.

vivien_keszthelyi_audi_sport_slovakiaring_podium_3_resize

A 15 éves versenyző szereplését a helyszínen kísérte végig az egyik akadémiai mentora, a német túraautó-bajnokságban (DTM) és a Le Mans-i 24 órás viadalon is szerepelt német Pierre Kaffer.

Keszthelyi Vivien és a Team VK nagyon sikeres hétvégét zárt a Slovakiaringen, különös tekintettel arra, hogy a 15 éves versenyzőnek az ő Audi TT Cup versenyautójánál többségében erősebb, más, erre a pályára sokkal alkalmasabb gumikkal, s a Seatok esetében gyorsabb sebességváltókkal felszerelt autókkal kellett megküzdenie.

Az Audi Sport versenyzőakadémiájának magyar tagja a hétvége után azonnal utazott tovább Németországba, ahol az Audi Sport szakembereivel számos tesztet végez el, s az aktuális akadémiai találkozóra is a héten kerül sor a Lausitzringen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?