DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Formabontó fődíj az RCM Cup-ban

Több mint egy hónapja már, hogy véget ért az RCM Cup 2015-ös évadja, az élet azonban nem állt meg Magyarország első számú márkakupájában.

Zajlik a felkészülés a következő szezonra, ami a naptárra nézve még igen sokára kezdődik, de a tapasztalat azt mutatja, gyorsan elszalad az a néhány hónap. Ám az idei év sem zárult még le teljesen, eddig például még nem került nyilvánosságra, milyen fődíjban részesül a sorozat bajnoka.

RCM_rajt



A 2015-ös év rengeteg fordulatot és izgalmas csatát hozott, hét forduló után pedig az újonc George Racing Team pilótája, Nagy Dániel állt az összetett élén, azaz megszerezte második bajnoki címét a Swifttel. Mögötte a Zsille Motorsport színeiben a holland Mika Morien lett a második, az összetett dobogó harmadik fokára pedig a WTCC-t és az ETCC-t is megjárt Nagy Norbert állhatott.

Egy bajnokságban általában pénzt, támogatást, élményt netán valami nagy értékű tárgyat szoktak fődíjként kitűzni, az RCM Cup vezetése viszont úgy döntött, szakít a hagyományokkal, és mint sok más területen, itt is beújít kicsit. Nagy Dániel fődíja egyszerre nagy értékű, élmény, és jelentősen hozzájárulhat a fiatal pilóta pályafutásának sikeréhez.

Nagy Dani csapat portre

Nagy Dani a közvetkező egy hónapot az RCM Cup költségén egy máltai bentlakásos nyelviskolában töltheti majd, ahol egyrészt rengeteg külföldi tapasztalatra tehet szert, másrészt jelentős fejlődést érhet el az angol nyelv terén. Erre szüksége is lesz, mivel a mögötte álló támogatóknak komoly, nemzetközi szintű tervei vannak a kétszeres bajnok pilótával, ahhoz pedig elengedhetetlen a zavartalan angol nyelvtudás.

Az RCM Cup ismételten gratulál Nagy Daninak a bajnoki címhez, és sok sikert kíván a jövő héten induló máltai tanulmányokhoz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: