DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Gyorsasági (Gy)

Pannónia-ringen az Autós Gyorsasági OB

A hétvégén 2015. július 31. és augusztus 02. között rendezik Sárvár mellett a Pannónia-ringen az MNASZ Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság V. és VI. fordulóját.

A már régóta hagyományos helyszínen a bajnokságban megszokott négy alap kategóriában mérhetik össze a tudásukat a versenyzők. A Forma autók kategóriájában Rónai Tamást, aki jelenleg 34 ponttal áll a bajnoki tabella élén a második és harmadik helyen holtversenyben 26 ponttal álló Magyar János és Fekete Zoltán veszi majd üldözőbe elsősorban.

PORSCHE_GT3CUP1



Az országos bajnokság keretein belül zajló WATZ Túraautó Bajnokság legkisebb F1600cm3 kategóriájában Merk József vezeti a bajnokságot 30 ponttal. Az egyel nagyobb F2000cm3 es kategóriában a nemzetközi porondon is jeleskedő, az ETCC Hungaroringi futamgyőztese ifj. Ficza Ferenc gyűjtötte a legtöbb bajnoki pontot az eddigi versenyeken. A legnagyobb F+3500-as kategóriában a korábbi bajnok Bódis Kálmán áll az élen 36 ponttal.

A márkakupáknál a Lotus Eastern Cup Europe mezőnyében Vizin Tamás áll az élen 60 ponntal. A Swit Cup Europe bajnoki tabelláját Bernula István vezeti 73 ponttal, míg a sorozat junior kategóriájában Fekete Balázs és a hölgyek versenyében Simon Diána várhatja az élről a további bajnoki küzdelmeket.

Az RCM Suzuki Kupa tabelláján Tim Gábor áll az élen eddig 128 bajnoki pontot gyűjtve. Itt a hölgyek külön értékelésében György Anett vezet, míg a fiatalok Rookie kategóriájában Mika Morien gyűjtötte a legtöbb pontot.

PORSCHE_GT3CUP

A hazai bajnoki mezőny mellet a hétvégén a Közép-európai Porsche GT3 Challenge Cup versenyzői is a pályára lépnek. Ahogy az F1 versenyek betétfutamaként látható nagy testvérüktől a Porsche Super Cup mezőnyétől megszokhattuk ebben a kisebb sorozatban is komoly és látványos csatákat vívnak a versenyzők a világ leggyorsabb márkakupás autóival. A Porsche márka szerelmeseinek már csak ezért is nagyon érdemes lesz kilátogatni a hétvégén a Pannónia-ringre. 

Természetesen a többi kategória mezőnye is biztosan bőven szolgál majd látvánnyal és izgalommal a hétvége során. A rendezők szeretettel várják az autósport rajongóit a nyugati határszélen. A versenypályára a belépés ingyenes a nézők számára minden versenynapon.

 

A hétvége folyamán pénteken délután 15 órától az időmérő edzések kerülnek sorra, míg szombaton 10 órától, vasárnap pedig már reggel 9 órától lehet folyamatosan megtekinteni a különböző kategóriák versenyfutamait.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: