DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Gyorsasági (Gy)

Első bálozó – Vnoucsekné bemutatkozása

Vnoucsek László hosszú éveken át versenyzett az autós gyorsasági szakágban, míg ma már a ralikrossz ob-n teszi ugyanezt. Felesége, Ilus is az ő biztatására öltött versenyzői overallt, és a hungaroringi Közép-európai zóna- és magyar bajnoki futamon sikeresen teljesítette élete első versenyeit.

Vnoucsekné Ilus évek óta minden versenyre elkíséri férjét, így az autósport közege egyáltalán nem ismeretlen számára, ám magától a versenyzéstől eddig vonakodott. Végül férje unszolására idén mégiscsak belevágott a kalandba, és nem bánta meg, sőt, a hungaroringi versenyhétvége hatására a folytatáshoz is megjött a kedve.

Honnan jött az ihlet, hogy te is versenyzőnek állj?

Laci már jó 2-3 éve kérdezgeti tőlem, hogy nem akarok-e elindulni egy autós gyorsasági ob-n, mert mennek ott lányok is, és szerintem biztosan nagyon élvezném ezt. Aztán voltunk egy edzésen, ahol tényleg egyből elkapott az érzés, így végül úgy döntöttem, idén belevágok a versenyzésbe.



A Hungaroringen teljesítetted első versenyeidet. Milyen érzésekkel zártad a hétvégét?

Nagyon jól éreztem magam, nekem nagyon tetszett az egész verseny. Az első időmérő edzéshez képest a második futamon 12 másodpercet tudtam gyorsulni egy körön, tehát szerencsére javulni is tudtam sokat. Élveztem is a vezetést, Alfa Romeo 156-os versenyautónk végig jól viselkedett, úgyhogy minden jó volt. A kategóriánkban sajnos csak hárman voltunk összesen, mindkét futamon a második helyet sikerült elérnem.

Folytatás lesz?

Igen. A következő, Red Bull Ring-i versenyen mindenképp ott leszek, és hát az egész szezont tervezzük, de meglátjuk, hány versenyre sikerül eljutni. Legalább a futamok felén szeretnék részt venni, de inkább többön, mert az idei évre kitűzött cél, hogy minél többet tanuljak és fejlődjek, ehhez pedig kellenek a versenykilométerek.

Nocsak, ezek szerint hosszabb távú terveid is vannak az autósportban… 

Igen. Ha idén minden úgy alakul, ahogy elterveztük, akkor jövőre már szeretnék élesebben menni és növelni kicsit a tempót. Addig is marad a szorgalmas tapasztalatgyűjtés.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: