DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Formula-E

Formula-E: Szeretnénk Budapesten versenyezni

Kölcsönösen érdeklődik egymás iránt a főváros és a FE. A széria promótere, Alejandro Agag beszélt az eddigi párbeszédről és arról, problémát jelent-e az F1-es Magyar Nagydíj.

Nem volt ismeretlen eddig sem, hogy az elektromos széria, a Formula-E, valamint Budapest érdeklődik egymás iránt: megvalósíthatósági tanulmány készült a versenyrendezésről, amiről a Formula.hu-nak adott interjújában az MNASZ elnöke, Oláh Gyárfás is beszélt, elmondva, hogy a Nagy Futam nőheti ki magát később Budapest ePrix-vé.



A május 1-i hetedik Nagy Futam egyik attrakciója éppen a Formula-E versenygépe lesz, amely először jár Magyarországon: a többszörös győztes, Jerome d’Ambrosio bemutatózik vele. Ennek kapcsán beszélt a széria promótere, Alejandro Agag arról, hogy kapcsolatban állnak Budapesttel, a Formula-E pedig szívesen versenyezne a fővárosban:

„Igen, beszélünk Budapesttel, ezt határozottan állíthatom. Szeretnénk a városban versenyezni” – nyilatkozta az Autosport szaklapnak. Hozzátette: „Időre van még szükségük, hogy felkészüljenek rá. De jó párbeszéd van folyamatban velük. Ebben én még nem vettem részt, de a csapat, amely oda utazott, diskurzust folytatott. Több időre van szükség, de jó opció.”

Agag szerint nem jelentene problémát a szériának, hogy Budapest a Formula-1-es versenynaptár régi állomása a Magyar Nagydíjjal: „Montrealban is ez volt a helyzet. Nincs ezzel baj, mert ahogy mindig mondjuk, nem a konkurenciát látjuk az F1-ben. Kompatibilisek vagyunk egymással” – beszélt arról, hogy megférne Magyarországon egymás mellett a Formula-1 és Formula-E.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke jelenleg Dél-Afrikában tartózkodik, a Formula.hu információi szerint Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil Szövetség elnökével többek között a budapesti Formula-E-verseny esetleges naptárba kerülésének feltételeiről is egyeztet.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: