DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Tudnivalók a május 1-i Nagy Futamról

Évek óta elválaszthatatlan Budapesten a munka ünnepe, május 1. és a Nagy Futam a belvárosban. A sorban VII. kiadás sztárja Max Verstappen lesz, összegyűjtöttük a kérdéseket, melyek felmerülhetnek.

Mikor és hol?

Szerdán Budapest belvárosában: 8 és 13 óra között bokszutca-látogatás a Bajcsy-Zsilinszky úton, a Szent István-bazilikánál, 14 és 16:30 óra között utcai parádé a bemutatópályán, az Erzsébet tér – Andrássy út – Oktogon útvonalon. A megtekintés természetesen ingyenes.



Kik?

Újra nagy sztárokat sikerült elcsábítani a rendezvényre: a fő attrakció Max Verstappen lesz a Red Bull-lal, valamint a Formula-E versenygépe, amely először jár Magyarországon, ráadásul a bajnokság egyik élmenője, Jerome d’Ambrosio vezeti. Ezen kívül magyar versenyzők krémje – mint Michelisz Norbert WTCR-menő, Kiss Norbert kamion Európa-bajnok, Szabó Krisztián a ralikrossz-világbajnokságról, vagy Szalay Balázs veterán Dakar-induló –, formulaautók, túraautók, raligépek és oldtimerek.

Milyen lezárások várhatók?

Kedd estétől csütörtök hajnalig lezárják a Bajcsy-Zsilinszky út Arany János utca és Andrássy út közti szakaszát, május 1-jén pedig megbénul az Oktogon és Erzsébet tér közti környék. Terelt vagy módosított útvonalon jár a 9, 16, 70, 78, 100E, 105, 914, 914A, 931, 950, 950A számú buszjárat, az M1 metró az Opera és Bajcsy-Zsilinszky út megállóknál nem áll meg. Erről részletesebben itt található információ.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: