DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Formula-E

Formula-E: Először szerzett pole-t a DS Virgin

Sam Bird az első Buenos Aires-i szabadedzésen már megmutatta a DS-Virgin erejét, az időmérőn pedig be is bizonyította, hogy a győzelemért jött - ezzel saját maga és csapata is először szerzett pole-t.

Komoly csatában dőlt el az argentin fővárosban rendezett verseny időmérő edzése: most lehet csalódott igazán Jacques Villeneuve, csapata, a Venturi ugyanis egyedüliként tudta mindkét autóját a pole-ról döntő szétlövés ötösfogatába juttatni - Stephane Sarrazin a negyedik, az első Formula-E-futamára készülő Mike Conway pedig az ötödik helyen végzett.



A bajnokság első három helyén álló Sebastien Buemi-Lucas di Grassi-Jerome d’Ambrosio triót elkerülte a szerencséje: a bajnokságot vezető svájci pilóta megpördült gyorskörén, így csak a 14. helyről várhatja a rajtot. Lucas di Grassi nem tudott hasznot húzni riválisa hibájából, hiszen nem jutott be a Superpole-ba, és a hetedik helyen zárt, míg a belga pilóta csak a tizedik lett - a szezonja legjobb időmérőjét futó(!) címvédő, Nelson Piquet mögött.

Az időmérőt nem kerülték el a balesetek sem, Bruno Senna és Salvador Duran szinte egyszerre vágta falhoz autóját a pálya különböző pontjain, míg az első két edzést betegség miatt kihagyó Jean-Eric Vegne a 15. helyre kvalifikálta autóját. Csapattársa, Sam Bird szinte királyi előnnyel, négy tizeddel múlta felül Nicolas Prostot, akinek viszont éppen csak sikerült maga mögé utasítania a tavalyi győztes Antonio Felix da Costát, aki legjobb eredményét érte el ezzel.

A Formula-E második szezonjának negyedik futama magyar idő szerint nyolc órakor kezdődik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: