DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Formula-E

Megvan az Andretti első versenyzője a Formula-E-ben

Szinte minden csapatnak megvan a párosítása a Formula-E következő szezonjára, az Andretti Autosport viszont eddig csak egy versenyzőjét nevezte meg: Simona de Silvestrót.

A Forma-1-es lehetőség elveszítése miatt ismét az IndyCar lett volna az elsődleges célja Simona de Silvestrónak, de ebben a szezonban csak három versenyen kapott lehetőséget az Andretti Autosport egyik autójában, köztük az Indy 500-on, ahol 19. lett. Júniusban aztán ismét az amerikai gárda hívta, de nem az IndyCarba, hanem a Formula-E-be, ahol a londoni dupla fordulóban versenyezhetett, és egy 11., valamint egy 12. hellyel zárta a hétvégét.



Azóta rebesgették, hogy ősztől teljes szezont futhat majd, de véglegesen csak most jelentették be leigazolását – csapattársa Jean-Eric Vergne lett volna, de a francia végül a DS-Virginnél folytatja pályafutását. „Örülök, hogy az Andretti Formula-E csapatához igazolhatok a következő szezonra” – idézte a Motorsport.com de Silvestrót. „Boldog vagyok, hogy teljes évadot futhatok majd, és hogy együtt dolgozhatok az Amlinnal és a TE Connectivity-vel. Szintén segíteni szeretném a fejlesztéseket az Andretti Technologies motorjaival kapcsolatban, és bízom benne, hogy sikeres szezon áll előttünk.”

A csapat tulajdonosa, Michael Andretti szintés jó döntésnek nevezte a svájci versenyző leigazolását. „Elégedett vagyok a dolgok jelenlegi állásával. Simona nagyszerű munkát végzett a London ePrix-n, minimális felkészülési idővel, és magabiztosak vagyunk afelől, hogy ebben a szezonban képes lesz a dobogó tetejére állítani a csapat autóját.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: