DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Formula-E

Egész szezonos gumik a Formula-E-ben?

Mindezt Alejandro Agag szeretné elérni, és nem április elsejei tréfáról van szó: a sorozat főnöke a hajtáslánc mellett az abroncsokkal is maximalizálni szeretné a fenntarthatóságot.

Az autósport történetének első elektromos sorozata egyértelmű célként tűzte ki indulásakor, hogy olyan alternatívát kívánnak nyújtani a nevező csapatoknak, ami nagyszerű show mellett környezetkímélő is. De nem csak a nullköbméteres szén-dioxid kibocsátás a fontos, hanem a gumik terén is sikerült előrelépni: minden autón (csapatonként négy) egy hétvégén csak egy szett használható az edzésektől kezdve a verseny leintéséig.



Még ennél is nagyobb durranást akar a széria első embere, Alejandro Agag: a Formula-E második szezonjától azt szeretné elérni, hogy egy szett ne csak egy hétvége erejéig, hanem egy egész szezonban kitartson. Még nincsenek egzakt információk arról, hogy hány helyszínre látogat el a sorozat a 2015/16-os évadban, de a szervezők mindenképpen többet szeretnének az idei 10-től.

„Azért szeretnék egész szezonos gumikat, mert így nem vesztegetnénk sokat belőlük, sem az energiát, ami az egyversenyes abroncsokhoz szükségesek. A Michelin azzal a reménnyel jött a sportágba, hogy üzemanyag-, azaz elekromosság-takarékos gumikat készítsenek, melyeknek kisebb a gördülési ellenállása. Ezért mi lennénk a legalkalmasabb széria arra, hogy ezekkel a „zöld” gumikkal versenyezzünk” – idézte Agagot a formulaezone.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: