DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Az ülés nélkül maradt Szirotkint a Ferrari fogadhatja be

Az orosz a Formula-1 közelében akar maradni, ezért a Kvjat által üresen hagyott fejlesztőpilóta pozíciót töltheti be. Erre az állásra a hírek szerint nem egyedül adta be jelentkezését.

A 2018-as szezonban Danyiil Kvjat és Antonio Giovinazzi végezték a háttérben a Ferrari fejlesztőmunkáját, jövőre azonban az orosz a Toro Rossónál, az olasz a Saubernél versenyez. Robert Kubicát szóba hozták a pozícióval, de a lengyel végül a Williamsnél kötött ki: az értékes állás egyelőre betöltetlen.

Sajtóhírek szerint az a Szergej Szirotkin lehet végül a befutó, akit épp Kubica váltott a Williamsnél. Az orosz maradt volna idei csapatánál, támogatója, az SMP Racing azonban úgy döntött, nem finanszírozza a sereghajtó istállónál való szereplést még egy évig. A tartalék- vagy fejlesztőpilóta státusz egy nagycsapatnál lehetőséget adna Szirotkinnak, hogy a tűz közelében maradjon, ahogy történt Kvjat esetében is.



„A következő héten megoldjuk ezt a problémát, különösen, mivel a Formula-1-be 2020-ban való visszatérést jelöltük ki magunknak” – mondta a Championatnak Szirotkin a Ferrari-szerepről. „Az egy nagyon jó hely, mivel három csapathoz kötődik egyszerre, a Haashoz, Sauberhez és Ferrarihoz. Remek opció.”

Ugyanerre a fejlesztői pozícióra tartja esélyesnek a média a két szezon versenytapasztalattal rendelkező, Mercedes kötelékét elhagyó Pascal Wehrleint. „Igen, talán ő lesz az új szimulátorpilótánk” – nyilatkozta a Blicknek a Ferrari versenyzője, Sebastian Vettel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: