DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Calderón lenyűgözte a Saubert

Első „igazi” F1-es tesztjét teljesítette a jelenleg Formula-3-ban versenyző hölgypilóta, Tatiana Calderón, aki a két nap során igazán jó benyomást tett a svájci csapatra.

A 25 éves Tatiana Calderón újabb lépéssel került közelebb a Formula-1-hez. Az F3-as versenyzőnek a Sauber kínálta fel a ritka lehetőséget, amelyre múlt hétvégén a Ferrari tesztpályáján, Fioranóban került sor. Calderón a Sauber 2013-as autójával tesztelhetett, amibe a két nap során 202 kört, vagyis közel 600 kilométert tett, legjobb köre pedig 58:802 volt. A csapat szerint a kolumbiai „kiváló teljesítményt nyújtott és stabil köridőket futott, miközben az elkötelezettségét és a teherbírását is bizonyította” – állt a sajtóközleményben.

calderon-test-sauber-2018-2



„Ez egy újabb érdekes teszt volt” – nyilatkozta Calderón. „A fejlődésem szempontjából nagyon hasznosnak bizonyult az utóbbi két nap, értékes tapasztalatokra tettem szert. Ma délelőtt időmérős, délután pedig versenyszimulációkat teljesítettem. A csapat mind a felkészítés, mind a program teljesítése során kiváló munkát végzett. A pályán és az autóban is jól éreztem magam, alig várom, hogy a tanultakat a gyakorlatba is átültethessem” – foglalta össze élményeit.

Calderónnak ez volt a második, s egyben komolyabb F1-es tesztje. Pár hete, a Mexikói Nagydíjat követően már beülhetett a Sauber idei versenyautójába, ám az a gyakorlás egy erősen korlátozott médianapon történt, így igazán nagy mozgástere most először volt Formula-1-es autóban.

A Jenzer Motorsport GP3-as pilótája egy hétvégével a vége előtt 9 ponttal a 16. helyen áll a tabellán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: