DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Arrivabene: Én rúgtam ki Raikkönent

A Ferrari pilótabejelentése óta tartotta magát egy elmélet, mely szerint Charles Leclerc leigazolásával Sergio Marchionne végakaratát tartotta tiszteletben az új vezetőség. Ezt cáfolta meg a csapatfőnök: ő döntött Kimi Raikkönen menesztéséről.

Még emlékezhetünk a különböző sajtóhírekre, amelyek a Ferrari Olasz Nagydíjat követő bejelentését megelőzően kaptak szárnyra. Először arról szóltak, hogy az istálló új felső vezetése, Louis Camilleri vezérigazgató és John Elkann elnök további egy évre szeretné megtartani Raikkönent. Mindezt annak ellenére, hogy a nyáron elhunyt Sergio Marchionne még júniusban megegyezést kötött Charles Leclerc-rel a 2019-es ülésről.

Végül azonban – a történéseknek ezt a láncolatát lehetett összerakni a nemhivatalos hírek alapján – a vezetőség úgy döntött, nem hátrál ki a Leclerc-rel megkötött szerződésből, és tiszteletben tartja Marchionne döntését. Csakhogy Maurizio Arrivabene csapatfőnök elmondása szerint nem korábbi felettese, hanem ő volt az, aki a fiatal monacói leigazolása mellett határozott.



„Ez az én döntésem volt. Ők is értették a mögötte húzódó logikát, de én voltam az, aki döntött” – mondta Arrivabene a Sky Sportsnak. „Számomra Kimi egy barát is, ezért elképzelhető, mennyire szívfájdító volt megmondani neki. A versenyzők is emberek, ugyanúgy, mint én, de az ehhez hasonló helyzetekben profikként tekintenek rájuk.”

Arról nem beszélt, hogy pontosan mikor döntött a versenyzők cseréjéről, de Raikkönent Monzában tájékoztatták – Arrivabene már korábban elmondta, a finn ezt követően vérbeli profiként folytatta a versenyzést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: