DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Abiteboul: A Red Bull miatt nem szerződtettük le Sainzot

Cyril Abiteboul a Japán Nagydíjon újabb fejleménnyel állt elő a pilótapiac idei alakulását illetően. A Renault vezérigazgatója azt állítja, a Red Bull akadályozta meg azt, hogy meghosszabbítsák Carlos Sainz szerződését.

Carlos Sainzot 2017 közepén a Toro Rossótól adták kölcsönbe a Renault-nak, a francia alakulat viszont idén már szerette volna sajátjaként leszerződtetni a spanyol pilótát. Cyril Abiteboul, a Renault igazgatója  tegnap még azt mondta, nem szeretne újabb történetekkel előállni a már amúgy is túlkomplikált pilótakeringővel kapcsolatosan. Suzukában viszont elárulta, a Red Bull akadékoskodása miatt nem tudták ezt megtenni, így elveszítették Sainzot, aki jövőre a McLaren versenyzője lesz.



 „A Red Bull megakadályozta, hogy hosszabbítsunk Carlosszal" – mondta Abiteboul a Russia's Championat orosz sportlapnak. „A Francia Nagydíj hétvégéjén egy komoly ajánlatot tettünk neki, de mivel a Red Bullnak jogában állt, inkább úgy döntött, hogy nem fog beleegyezni abba, hogy egy teljes szerződést írjon alá velünk. A végén mégis elvesztették, szóval az egész dolog nagyon furcsa, nekünk pedig egyszerűbb volt Danielt leszerződtetni” – osztotta meg a háttérben zajló részleteket a francia vezető.

A Renault végül augusztus közepén jelentette be, hogy 2019-ben Daniel Ricciardo fog velük versenyezni, és később az is kiderült, hogy a spanyol versenyző az év végén visszavonuló Fernando Alonso helyét veszi át a McLarennél. Abiteboul szerint a dolgok alakulása hagyott egy kis keserű szájízt maga után. „Még mindig bánom egy kicsit, hogy nem sikerült hosszabbítani Sainzcal, de annak örülök, hogy a McLarennél folytatja, ahol elég sok tennivalója lesz” – mondta Abiteboul, aki a történtek ellenére úgy érzi, hogy lesz még lehetőségük arra, hogy ismét megszerezzék Sainzot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: