DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso még mindig a világ legjobb versenyzője akar lenni

Két lehetősége lenne, hogy ezt megvalósítsa: vagy nyolc világbajnoki címet nyer az F1-ben, vagy megszerzi a tripla koronát. Fernando Alonso úgy érzi, pályafutása csúcsán hagyja abba.

Egy hete, a Formula-1 nyári szünetében jelentette be visszavonulását Fernando Alonso, akit behívtak a Belga Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtótájékoztatóra. A spanyol a média kereszttüzében indokolta meg visszavonulásának időzítését.

„Akkor akarok elköszönni ettől a sporttól, amikor erősnek érzem magam, nem akkor, amikor már nem vagyok versenyképes, vagy nincs hova menni” – hangsúlyozta a sajtótájékoztatón Alonso, hogy emelt fővel hagyja ott a Formula-1-et. „Inkább meghozom a saját döntésem, és új kihívásokat keresek, melyeket a Formula-1 jelenleg nem tud biztosítani nekem.”



„A döntésen már tavaly gondolkodtam, de idén, 2018-ban sok változás történt a csapatban a motort és gyárat illetően. Úgy gondoltam, megéri várni még egy évet, mivel szerettem versenyezni az új autókkal, a nagy gumikkal és sok leszorítóerővel. A prioritásaim azonban változtak, és pár hónappal ezelőtt úgy határoztam, itt az idő” – beszélt a szándék formálódásáról Alonso, majd utalást tett arra, hogy talán nem véglegesen köszön el: „Nincs kristálygömböm, hogy megmondjam, mit hoz a jövő. Jelenleg úgy érzem, hogy ez a búcsú, de az élet gyorsan változik. Nyitva hagyom az ajtót, mivel nem tudhatom, mi fog a jövőben történni.”

Volt még egy érdekes megszólalása Alonsónak, melyben azt hangsúlyozta, továbbra is a célja, hogy bizonyítsa, ő a világ legjobb versenyzője. Ezt a tripla korona megnyerésével – győzelem Monacóban, Indianapolisban és Le Mans-ban – akarja alátámasztani, melyre 2017-ben kezdett el vadászni, mikor rajthoz állt az Indy 500-on.

„Már évek óta beszélek a tripla koronáról. Ahhoz, hogy a világ legjobb versenyzőjévé váljon valaki, két lehetősége van: nyerjen nyolc bajnokságot az F1-ben, vagy váljon mesterévé különböző szériáknak és különböző autóknak” – mondta a spanyol, aki idén megnyerte a Le Mans-i 24 órást. Már csak az Indy 500 győzelme van hátra: az elhangzottak azt a pletykát valószínűsítik, melyek szerint Alonso már jövőre az IndyCar pilótája lesz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: