DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

A Mercedest többé nem hátráltatja a forróság

A Mercedesnél úgy gondolják, végre sikerült megoldaniuk azt a régóta fennálló problémát, hogy a forróbb versenyeken nem tudták kihozni a maximumot az autóból, és büszkék magyarországi győzelmükre.

Lewis Hamilton diadalmaskodott a Hungaroringen, annak ellenére is, hogy az elején úgy festett, hogy a Ferrari egyértelműen gyorsabb náluk, de talán még a Red Bull is. Most Toto Wolff értékelte ki a versenyről megszerzett adatokat, melyben elmondta, hogy végül a magas hőmérséklet nem okozott semmilyen gondot számukra.

„A szabad levegő természetesen hatalmas szerepet játszik, de még mindig rejtély, miért van az, hogy az egyik keveréken tudunk teljesíteni, míg a másikon nem. Szerintem a Ferrarinál pont fordítva működött ez. Persze még több adatot kell gyűjtenünk, még többet kell értelmeznünk, de felemelő érzés számunkra, hogy győzni tudtunk Budapesten, ahol 60 fokos volt az aszfalthőmérséklet.”

Megoldódni látszik a Mercedes gumikezelési problémája


„Ez olyasvalami, ami a verseny előtt egyáltalán nem tűnt elérhetőnek számunkra, de ez is magabiztosságot ad nekünk azzal kapcsolatban, hogy innentől nem lesznek gondjaink ezen körülmények között.”

Hamilton szerint pedig a rajtokon kellene még javítania a Mercedesnek, mivel a Ferrari ezen a téren egyelőre jobbnak tűnik: „A Ferrarik mindig is nagyon-nagyon jól rajtoltak. Emellett ők is folyamatosan fejlesztenek, mivel mindig van hova előrelépni. Amit a rajtnál minimum el akarunk érni, hogy tartsuk a pozíciónkat, de a legjobb lenne, ha métereket tudnánk verni mindenki másra. Rengeteget dolgozunk ezen is, de még mindig sok munka lesz vele, hogy kifizetődő legyen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: