DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo a fertőzött szája miatt feküdt kés alá

Kisebb operációt kellett megejteni a Red Bull ausztrál pilótájának ajkán a Kínai Nagydíjon aratott győzelme után – ezzel remek témát szolgáltatva az élcelődőknek, akik szerint nem kellene cipőből inni a pezsgőt!

ricciardo_3



Ricciardo nem sokat hallatott magáról az előző futam óta eltelt tíz napban, ennek legfőbb oka pedig meglehetősen sűrű menetrendje volt. F1-es karrierje hatodik győzelmét sem igazán volt ideje megünnepelni Sanghajban, hiszen a következő hét elején már a csapata főhadiszállásán volt jelenése, majd pedig egy különös műtétre is be kellett feküdnie. Minderről a 28 éves pilóta a Red Bull weboldalán megjelent blogbejegyzésében számolt be:

„A sanghaji győzelmem után öt napba telt, hogy hazajussak Monacóba, és tényleg úgy érződött, hogy az az öt nap alatt meg sem álltam. Örülnék, ha most szaftos sztorikat mesélhetnék egy háromnapos őrült buliról, de ez az ünneplés annyira eseménytelenül zajlott, amennyire csak lehet.

Már a versenyt követő éjszakán a repülőn ültem, több átszállással jutottam el a Red Bull Milton Keynes-i gyáráig, ahol szimulátoroztam, majd pedig átestem egy kisebb operáción is.

Valami furcsaság alakult ki az ajkamon a bahreini hétvégén, miután véletlenül ráharaptam, és bizonyára elfertőződött, mert azóta folyamatosan harapdáltam. Ki kellett hát venni azt a sebet, majd összevarratni, amire Londonban került sor. Szóval alapvetően erről, meg a Kínával kapcsolatos beszélgetésekről szólt a Sanghajt követő hetem. Múlt pénteken érkeztem csak meg Monacóba, ekkor rakhattam fel a lábaimat az asztalra” – írta beszámolójában az ausztrál.

A 2018-as szezon első három futama során Ricciardo már a mennyet és a poklot is megjárta: egy győzelem, egy kiesés és egy negyedik helyezés révén a bajnoki tabella 4. pozícióját foglalja el, 17 ponttal lemaradva a listavezető Sebastian Vettel mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: