DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hülkenberg beszólt a halo és a rajtrácslányok miatt

Nincs túl jó véleménnyel az F1 idei két újításáról a Renault versenyzője: szerinte a fejvédő aligha lesz hasznos, a gridgirlök pedig a show részei. A német saját nem túl hízelgő csúcsáról is beszélt.

A Formula-1-es autók kinézetében a legfontosabb változás a halo bevezetése lesz 2018-ban. A fejvédő a szurkolók és a pilóták körében is igencsak megosztó: Nico Hülkenberg már korábban is elmondta, hogy ellenzi a bevezetését, egy friss interjúban pedig megismételte álláspontját:

hulkenberg-dppi-2017-1



„Ez egy óriási csapás. Nemcsak azért, mert ostobán néz ki, hanem azért is, mert elég kicsi a valószínűsége, hogy olyan baleset történik, ahol a halo segíteni tudna. A motorsportok a sebességről szólnak, és ezzel minden versenyző tisztában van” – nyilatkozta a No Sports magazinnak.

A Renault pilótája a rajtrácslányok betiltását illetően sincs túlzottan elragadtatva: „Ez egy újabb visszalépés a show-t illetően. Néhány dögös csaj az autók előtt csak jót tett ennek az egésznek” – vélekedett Hülkenberg, akinek azt a különös rekordját is szóba hozták, miszerint immár 135 nagydíjat húzott le dobogós hely nélkül a száguldó cirkuszban:

„Ez ám az eredmény: 135 futamon keresztül nem teljesítettem, mégis még itt vagyok a Formula-1-ben!” – viccelődött a német, majd hozzátette: „Mindig is hittem abban, hogy ha keményen dolgozol, jó dolgok fognak történni veled. Szóval nincs rajtam nyomás, és biztos vagyok benne, hogy a legjobb éveim még előttem állnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: