DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Lavinát indíthat el a rajtrácslányok tilalma

Nem fogadja osztatlan egyetértés a napokban bejelentett döntést, miszerint a Formula-1-ben azonnali hatállyal beszüntetik a rajtrácslányok alkalmazását. A legjobban éppen a hölgyek tiltakoznak.

Szerdán vált hivatalossá, amit már régóta rebesgettek, miszerint az F1 amerikai tulajdonosa, a Liberty Media csoport azonnal felhagy a rajtrácslányok alkalmazásának gyakorlatával, mivel szerintük ellentétes a modern közösségi normákkal, valamint nem illik a Formula-1 új imázsába.

Ez ráadásul nem minden, a döntés ugyanis vonatkozik az F1 betétsorozataira is, a PDC (darts) szövetség is ugyanígy döntött januárban, valamint reflektorfénybe került a boksz, az UFC és a kerékpársport is, ahol szintén csinos hölgyek végzik munkájukat a közönség szórakozásának fokozásáért.

Éppen a lányokat nem kérdezte senki a döntés előtt


A versenyzők nagy része mellett a korábban rajtrácslányként dolgozó hölgyek is kifejezték nemtetszésüket. „Megtörtént az elkerülhetetlen, betiltották a rajtrácslányokat a Formula-1-ben. Nevetséges, hogy olyan nők, akik elvileg harcolnak a nők jogaiért, ők mondják meg másoknak, hogy mit tegyenek és mit ne. Miért kell nekünk abbahagyni egy olyan munkát, amit szeretünk és büszkék is vagyunk rá?” – értetlenkedett a Twitteren Rebecca Cooper.

„Ezek miatt a feministák miatt veszítettem el a munkámat! Nyolc éve vagyok rajtrácslány és soha nem éreztem kényelmetlennek. Szeretem a munkámat, ha nem így lenne, nem csinálnám. Senki nem kényszerít minket, hogy ezt csináljuk, ez a mi döntésünk” – tiltakozott szintén a Twitteren Lauren-Jade Pope.

Hannah Louise abban bízik, hogy a Superbike sorozat nem követi ezt a példát, mivel szereti a munkáját és ő maga választotta. Saját bevallása szerint maga alá zuhanna, ha a brit Superbike is megszabadulna a rajtrácslányoktól.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: