DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
F1

Ricciardo követné Hamilton példáját

Daniel Ricciardónak lejár a szerződése a Red Bullnál. Győzni akar – valahol. Nem szeretne kifutni az időből, de semmiképpen nem akarja elsietni élete egyik legfontosabb döntését.

Max Verstappennel 2020 végéig hosszabbított a Red Bull, és megígérték neki, hogy maga köré szervezheti a csapatot. Ricciardóval egyelőre nem ültek le tárgyalni, a következő szezon első felében vélhetően nem is fognak, mert az ausztrál azt tervezi, hogy először körbenéz a pilótapiacon.

„Mióta Max hosszabbított a csapattal, rám irányult a fókusz. Minél tovább húzom a döntést, annál többen fogják feltenni ugyanazt a kérdést kétszázféleképpen. Ki kell találnom, hogyan feleljek nekik ugyanúgy” – viccelődött Ricciardo a tőle megszokott módon. „Szóval hogy állunk? Röviden úgy, hogy egyáltalán nem kell rohanni. Nem szabtam határidőt senkinek. És nem azért, mert nem akarok erre gondolni. Ez egy nagy döntés. Ha időre van szükség, hogy meghozzam, akkor így fogok tenni.

„Úgy tervezem, hogy egy ideig még a Formula-1-ben leszek, de azt kell mondjam, hogy nagy szelete lesz a karrieremnek, ha a következő három évre aláírok. Jól kell döntenem, hiszen ez lesz az egyik legfontosabb az életemben.”

Jövőre lesz tíz éve, hogy Ricciardo bekerült a Red Bull-családba. Azon kevesek egyike, akik a nevelőszériák és a Toro Rosso után a nagy csapatban is bizonyíthattak.

00117022_484



„Jövőre huszonkilenc éves leszek, így a következő szerződésem már a harmincas éveimre fog esni. Nem vagyok fiatal kölyök, aki bármit aláír, csak hogy a mezőnyben maradhasson, és nem járok a pályafutásom végén sem, hogy évről-évre tervezzek előre. Nézzük meg Lewist. Ha jól emlékszem, annyi idősen ment a Mercedeshez, mint amennyi most én vagyok. Azelőtt is jó munkát végzett, de azután pláne felívelt a pályája.”

Kiemelte, hogy számára az a legfontosabb, hogy esélyes legyen a győzelemre, vagy a világbajnoki címre. Utóbbira bevallása szerint a közelében sincs. Ha a Red Bull nem tudja neki megadni a bajnokesélyes autót, kihasználja, hogy szerződése szerint szabadon távozhat.

„Menő és szokatlan döntésképes helyzetben lenni. Valami olyasmi, amiből sokat tanulhatok. Nem számít, mi fog történni, ez egy olyan élmény lesz, amiben még nem volt részem. Jó lesz a sarkamra állni és felnőtt döntést hozni. Mint egy felnőtt! Azt mondták ez része az egyedfejlődésnek” – tette hozzá megint csak elviccelve a témát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: