DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Charles és Marcus remekül kiegészítik egymást”

Frederic Vasseur, az Alfa Romeo Sauber F1-es csapatfőnöke szerint Ericsson a tapasztalatával, Leclerc pedig a Formula-2-ben is bizonyított tehetségével segítheti az előrelépésüket 2018-ban.

Szombat délelőtt egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy a jövőre immár Alfa Romeo Sauber névre hallgató alakulat versenyzői Marcus Ericsson és Charles Leclerc lesznek 2018-ban, míg az ülésre szintén esélyesnek tartott Antonio Giovinazzi teszt- és tartalékpilótai állást kapnak, amelynek keretében a svájciak nemrég kiküldött közleménye szerint hat pénteki szabadedzésen is részt vehet majd. Ericsson már a negyedik szezonját kezdi majd meg az istállónál – az F1-ben az ötödiket –, míg új monacói kollégája a Formula-2 domináns bajnoki sikerével a zsebében érkezik a száguldó cirkuszba. Frederic Vasseur csapatvezető ők ketten tökéletes párost fognak alkotni:

„Marcus és Charles révén rendkívül erős párosunk lesz az Alfa Romeo Sauber debütáló évében. Marcus már tapasztalt Formula-1-es versenyzőnek számít, aki jól ismeri a csapatot és a munkamódszereinket, hiszen már az elmúlt három évben is együtt dolgoztunk. Egy igazi csapatjátékos és pozitív a hozzáállása. Charles már számos sorozatban bizonyította a tehetségét, legutóbb épp a Formula-2-es bajnoki címmel. Idén már négy F1-es szabadedzésen és két gumiteszten szerepelt nálunk, amely során meggyőzött minket a profizmusával és a személyiségével. Már nagyon várom a 2018-as évet, úgy érzem, ők ketten remekül ki fogják egészíteni egymást.”

A jövő évi mezőny egyetlen igazi újonca természetesen boldogan nyilatkozott: „Nagyon örülök, hogy 2018-ban bemutatkozhatok a Formula-1-ben. Mindenekelőtt szeretnék köszönetet mondani a Ferrarinak a támogatásért. Emellett a Saubernek is hálával tartozom a belém vetett bizalmuk miatt, és már alig várom, hogy jövőre csatlakozzam az Alfa Romeo Sauber F1 Team csapatához. Nagyszerű élmény volt több gumiteszten és szabadedzésen részt venni a Sauberrel 2017-ben, amelyek során a csapat rögtön kedvesen fogadott. Kiváló a munkakörnyezet, és már most magabiztosnak érzem magam itt. 2018-ban az lesz a célom, hogy még több tapasztalatot szerezzek a Formula-1-ben és a lehető legtöbben járuljak hozzá a csapat teljesítményéhez” – fogalmazott Leclerc, míg Ericsson a következőket mondta el:

„Először is szeretnék gratulálni a csapatnak az Alfa Romeóval kötött új megállapodáshoz. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy ennél a csapatnál vezethetek 2018-ban, és izgatott vagyok, hogy részese lehetek ennek az utazásnak. Biztos vagyok benne, hogy a tudásommal és a tapasztalatommal hozzájárulhatok a csapatok eredményességéhez. Rendkívül sűrű tél vár ránk, és nagyon fontos lesz gyorsan fejleszteni az autót, hogy már a szezon elején erősek lehessünk. Optimista vagyok, hogy 2018-ban nagy lépést tehetünk előre a mezőnyben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: