DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Rosberg lubickolt a szakértő szerepében

Az F1-es Japán Nagydíj hozta el a címvédő első hivatalos szereplését televíziós szakértőként, aki néhány kritika ellenére nagyon élvezte a munkát - és továbbra sem tervezi, hogy visszatér a versenyzéshez.

A Sky Sports szakértői csapata tele van expilótákkal: Martin Brundle, Damon Hill és Johnny Herbert valamikor egy mezőnyben tekerte a kormányt, ma pedig a sportág talán legirigyeltebb médiásai, akiknek minden csapathoz bejárásuk van a paddockban. Ezt a kört bővítette Suzukában Nico Rosberg is, aki számtalan rajongója szerint üde színfoltot képviselt a közvetítések során. „Szívesen kipróbáltam volna, hogy szeretném-e a televíziós szakértői munkát” - idézte 2016 világbajnokát a Motorsport-Total.

 

Great weekend in Japan with the @skysportsf1 team and some amazing fans

NICO ROSBERG (@nicorosberg) által megosztott bejegyzés,

Persze a Twitteren nem kímélték az exversenyzőt, a legtöbben monoton szóhasználatát rótták fel neki: „Szinte azonnal kritizálni kezdtek, és egyből megkaptam a „biztosan”-becenevet, miután másodjára mondtam ezt a szót - megpróbálok váltani élőben.”

A német anyanyelve mellett folyékonyan beszél angolul, franciául, spanyolul és németül is, és mindenképp szeretne hozzájárulni új munkaadója sikeréhez. „Különböző nyelvek forognak itt, és mindig van hely fejlődésre az elemzésekben” - mondta Rosberg, akinek nagyon tetszik a német Sky-nál dolgozó Marc Surer stílusa: „Mindig pontosan azt mondja, amit én, vagy az édesapám.”

Bár intenzív szakértői munka tetszett neki, Rosberg továbbra sem gondolkozik azon, hogy versenyzőként térjen vissza a Forma-1-be. „Egyáltalán nem bánom, ami történt, szuperboldog vagyok azzal, ahogyan a karrierem alakult, csúcsponttal a végén. Érzelmi szempontból életem következő lépéseit is meghatározza, és nagyon sokat jelent számomra.” De hogy mit fog csinálni öt év múlva? „Lehetetlen megmondani” - tette hozzá a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: