DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Raikkönen nyerni szeretne Monzában

Rendkívül erősnek tűnik idén a Ferrari, és egyértelműen a futamgyőzelmekért harcolhatnak a Mercedesszel. Raikkönen is szeretne már győzni, főleg Monzában, ahol eddig még nem sikerült neki.

A finn 2007-es világbajnok egyébként is nagyon régóta vár az újabb sikerre, utoljára a 2013-as Ausztrál Nagydíjon sikerült diadalmaskodnia még a Lotus színeiben. Huszonegyedik győzelme azóta várat magára.

Az idei év azonban nagyon biztató a Ferrari drukkerek számára. Sebastian Vettel már négy futamgyőzelmet számlálhat a neve mellett, így előbb-utóbb Raikkönen számára is kijöhet a lépés. A világbajnoki tabellán egyébként már nem kicsi a különbség a két versenyző között, így sokak arra tippelnek, hogy a Ferrari Vettelt fogja előnyben részesíteni egy-egy győzelemnél. A német azonban tagadja, hogy elsőszámú lenne a maranellóiaknál.

 raikkonen-nyerne-monzaban



Raikkönen a Ferrari színeiben két alkalommal állhatott dobogóra: 2007-ben, a világbajnoki évében és 2009-ben. Nyerni még nem tudott Olaszországban, de idén mindenképp van rá esélye a Ferrari versenyképességére alapozva: „Nyilván nagyszerű dolog lenne, ha győzni tudnék, különösen Ferrari versenyzőként.”

„Megpróbáljuk a legjobbunkat nyújtani, és remélhetőleg elöl harcolhatunk majd, és minden jól fog menni” - zárta nyilatkozatát Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: