DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Mégsem lesz B-csapata a Ferrarinak?

A maranellói F1-es istálló elnök-vezérigazgatója nemrég azt mondta, a Sauberben megvan a lehetőség, hogy potenciális B-csapattá váljon, a gárda első embere azonban most cáfolta az értesülést.

Miután felbontotta a meg sem kötött egyezséget a Hondával, Frederic Vasseur, a Sauber csapatfőnöke elmondta, hogy a jövő évi autó fejlesztése érdekében hamar meg kellett oldani a motorkérdést, ezért maradnak a Ferrarival jövőre is. Ám a Scuderia elnök-vezérigazgatója, Sergio Marchionne úgy vélekedett, a svájci csapat több lehet egyszerű ügyfélgárdánál: mivel szeretne helyet biztosítani védencei, Antonio Giovinazzi és Charles Leclerc számára, akár az is elképzelhető, hogy a hinwiliek afféle B-csapatként fognak funkcionálni a jövőben.



„Nagyszerű magunk mögött tudni egy ilyen high-tech csapat támogatását, de csak technikai partnerségről van szó” - idézte Vasseurt az F1i.com. „Hogy őszinte legyek, ez nem igaz” - utalt a francia a B-csapat lehetőségére. „A Haasnak is megvan a maga filozófiája, és nekünk is. A saját projektünkön akarunk dolgozni, együttműködve a Ferrarival, akik motorokkal, váltókkal, és talán más elemekkel fognak ellátni minket.”

Nyilatkozatában a pozícióját júliusban elfoglaló csapatfőnök kiemelte saját alakulata előnyeit is. „A Sauber nagyszerű infrastruktúrával rendelkezik, talán ellentétben a Haasszal, nálunk van az F1 egyik legjobb szélcsatornája, és megtörténhet, hogy valamikor szorosabbra fűzzük majd az együttműködésünket. De nem leszünk B-alakulat, vagy a Ferrari fiókcsapata” - tette hozzá Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: