DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ez kell a Renault sikeréhez idén

A francia istálló egyértelműen előrelépett a tavalyi évhez képest, de időről időre gyermekbetegségek ütik fel a fejüket idei autójukon - Nico Hülkenberg bizakodó, hogy sima versenyek állnak előttük.

A Lotus felvásárlása utáni első szezon katasztrofálisan alakult a Renault számára, hiszen olyan ritka volt a pontszerzésük a 2016-os szezonban, mint Sebastian Vettel nyugodt rádióüzenetei egy-egy lekörözés előtt. A franciák a tél során rengeteg pénzt fektettek az alakulatba, bővítették szakemberállományukat és létesítményeiket, és leigazolták Nico Hülkenberget Kevin Magnussen helyére. A német pilóta remek szezont teljesít, szinte mindig ott harcol a pontszerzők között, a csapatnak pedig az a célja, hogy ötödik helyen zárjanak a pontversenyben.



Az enstone-iak pozíciója nem a legfényesebb, hiszen mindössze a nyolcadik helyen tanyáznak a konstruktőri tabellán, lemaradásuk azonban csekély, 15 egység az ötödik helyen álló Williamshez képest. „Szerintem elérhető” - nyilatkozta Hülkenberg a Renault ambícióiról az Autosportnak. „Nem lesz könnyű, hiszen hibátlan versenyhétvégékre van szükségünk ehhez. De úgy érzem, az autónk sokkal nagyobb potenciállal rendelkezik, mint a szezon első felében, ennek köszönhetően pedig jobb eredményeket érhetünk el.”

„Az első hat helyet mindig a három topcsapat foglalja el, ha befejezik a versenyt, akkor ez a helyzet. Ők jelenleg túl messze vannak tőlünk, de úgy érzem, az év második felében sok pontot tudunk szerezni - sőt, még annál is többet is, így elérhetjük a céljainkat” - tette hozzá a német, aki saját szezonjára is kitért. „Szerintem a várakozások szerint alakult. Amit gondoltunk a tél folyamán, ott is tartunk jelenleg. Sikerült előrelépnünk, de természetesen még nagyon sok hely van a fejlődésre. Hosszú út áll előttünk, de szerintem a szezon második fele sok mindent tartogathat számunkra.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: