DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Meglepő, kinek kell mennie a Ferraritól

Az SF70H egyik erőssége a motor, amely egyes vélemények szerint a Mercedes szintjén van: a Ferrari elnöke ehhez képest épp az erőforrásrészleg főmérnökét küldte el. A távozás hirtelen érte az istállót, szezon közben pedig nem könnyű pótolni.

A 2017-es szezonban a Ferrari sokat fejlődött az erőforrás terén, és teljesítményben közel áll a Mercedeshez is – meglepő, hogy ezek után épp a motorrészleg egyik kulcsembere távozott az istállótól a felső vezetés közbenjárására.

Az olasz Il Giornale szerint Sergio Marchionne, a Ferrari elnökének beavatkozása vezetett ahhoz, hogy Lorenzo Sassi, a motorrészleg főmérnöke gyors úton elveszítse pozícióját. Arról nincsen hír, hogy teljesen elhagyta-e a márkacsaládot, vagy a Fiat csoporton belül új állást kap. Sassi csupán napokkal az Osztrák Nagydíj előtt távozott, a változás pedig váratlanul érte a részleget.



Tavaly az év ezen szakaszában a technikai igazgató, James Allison lépett ki a Ferraritól, jelentős átszervezésre kényszerítve az istállót: a helyére Mattia Binotto került, a motorrészleg akkori igazgatója. A szezon közepén nem könnyű pótolni egy kiesett szakembert, a munkákat összefogó mérnök távozása visszavetheti a hajtáslánc fejlesztését – különösen, hogy épp a következő versenyre, Silverstone-ra készül egy új csomag.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: