DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem volt még ilyen rémes a McLaren!

A harmadik éve borzalmasan szenvedő McLaren-istálló egyik vezetője elmondta: úgy érzi, soha nem volt még ennyire mélyen a csapat, és ennek nagyon rossz következményei lehetnek a jövőre nézve.

A McLaren résztulajdonosa, Mansour Ojjeh kiábrándult interjút adott a motorsport.com-nak, melyben részletesen ecsetelte nézeteit a csapattal kapcsolatban, mely a 2014-es idénynyitó óta még csak dobogós helyet sem szerzett, utoljára pedig 2012-ben győzött, közel 100 futammal ezelőtt. Ez egyébként messze a leghosszabb idő az istálló történetében győzelem nélkül, a megelőző negatív rekord 1977 vége és 1981 közepe között tartott. A csapat mélyrepülése Ojjeh szerint kiábrándító és elfogadhatatlan:

„Ez egy igazán új terület a számunkra, soha nem voltunk még ennyire versenyképtelenek az F1-ben. Volt egy rémes évünk a Peugeot-val, a Honda viszont teljesen alábecsülte a feladatot” – idézi a lap a csapatvezetőt. Tegyük hozzá gyorsan, abban a bizonyos 1994-es szezonban, melyet Ojjeh említett, a McLaren így is összeszedett 8 dobogót, és végül 4. lett a konstruktőri bajnokságban.

vandoorne-barcelona



„Kőkeményen dolgozunk, de nehéz a cégnél tartani ezeket a fantasztikus embereket, és megőrizni a motivációjukat. Sokkal egyszerűbb, amikor nyerésben vagy, mint például 1988-ban, amikor egy kivételével minden verseny a miénk volt. Ilyenkor is nehéz a motiváció fenntartása, de amikor rosszul teljesítesz, akkor igazán nehéz. Ráadásul ez a menedzsmentet is érinti, kész szerencse, hogy a legtöbb nekünk dolgozó ember büszke arra, hogy a McLarennél lehet.”

Ojjeh ráadásul attól tart, hogy a McLaren gyenge F1-es szereplése a gyár más területeken mutatott teljesítményére is kihat majd: „Mi vagyunk az egyetlen, akik hasonlítunk a Ferrarira az F1-es és az utcai autók összefüggésében. De ez azt is jelenti egyúttal, hogy az F1-ben sikerre van szükségünk ahhoz, hogy ez a történet működjön. Nem teljesíthetünk rosszul az egyik téren, és jól a másikon.”

„Az utcai autókat gyártó részleg egyébként jelenleg remek produkciót nyújt, de sajnos jelenleg motorgondjaink vannak az F1-ben, amiket meg kell oldani. Ezt leszámítva minden nagyszerű: a pilóták is és a csapat is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: