DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ferrari: Ez a győzelem a történelmünk része

A maranellóiak 2001 után nyertek ismét Monaco utcáin, ráadásul a 2010-es németországi futam óta először arattak kettős diadalt – nem is maradt el Sergio Marchionne szokásos győzelmi levele.

Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen révén kettős győzelmet aratott a Ferrari a Formula-1-es Monacói Nagydíjon. A hercegségben pontosan 16 évvel ezelőtt, azaz 2001-ben tudtak diadalmaskodni, de az utolsó kettős sikerükig is 2010-ig kell visszamennünk: legutóbb a 2010-es hockenheimi viadalon sajátították ki az első két helyet. Nem véletlen, hogy a régóta várt siker után Sergio Marchionne elnök ismét levélben gratulált alakulatának:

vettel-kimi-monaco-ferrari-parcferme



„Amire oly régóta vártunk, végre elérkezett: ez a verseny a történelmünk részévé fog válni! Nem csak győzelmet szereztünk, hanem rögtön kettős diadalt is egy olyan, komoly hagyományokkal rendelkező nagydíjon, mint a monacói, ahol legutóbb is kettős győzelmet arattunk, akkor Schumacher és Barrichello révén. A mai egy igazán izgalmas verseny volt, ahol az igazi Scuderiát láthattuk.”

„Elismerésem a két versenyzőknek és ismét a teljes csapatnak is, akár a pályán, akár Maranellóban dolgozzanak keményen az autón, amely végre megadja azt az örömöt a rajongóinknak, amelyet igazán megérdemelnek” – tette hozzá Marchionne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: