DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Mire számít Vettel a hűvösebb Szocsiban?

A Ferrari két győzelmét a melegebb helyszíneken szerezte – sokan úgy tartják, az alacsonyabb hőmérséklet a Mercedes számára előny. Az Orosz Nagydíjra utóbbi jellemző. Kármentésre készül, vagy bizakodó Sebastian Vettel?

Az általános vélekedés szerint – melyet Lewis Hamilton is hangoztatott –, a melegebb időjárás a Ferrari idei F1-es autójának, a hűvösebb a Mercedesének kedvez. Ezt támasztotta alá, hogy Sebastian Vettel Ausztráliában és Bahreinben győzött, míg a Kínai Nagydíjon, ahol alacsonyabb hőmérséklet uralkodott, Hamilton szerezte idei első sikerét. A következő verseny helyszíne, Szocsi nem épp Oroszország leghidegebb része, mégis inkább a papíron Mercedesnek kedvező pályák közé tartozik.



„Nem hiszem, hogy bármilyen problémánk lesz Szocsiban, amiért hidegebb, mint Bahrein” – vélekedett a hétvégi futamgyőztes, Sebastian Vettel a La Gazzetta dello Sportnak. Ő úgy érzi, az SF70H bármilyen hőmérsékletben versenyképes tud lenni. „Kínában is hűvös volt, mégis ott tudtunk lenni.”

„A feladatunk az, hogy nyomás alatt tartsuk az ellenfeleket, főleg Lewis Hamiltont. Mostanáig a Ferrari taktikája tökéletes volt, de továbbra is teljesen a munkánkra kell összpontosítani” – hangsúlyozta a vb-pontversenyt hét egységgel vezető német.

Vettel tavalyi Orosz Nagydíjára vélhetően nem szívesen emlékszik vissza, ezen a futamon ütötte ki az első körben Danyiil Kvjat. 2015-ben viszont második helyezést ért el Hamilton mögött. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: