DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardónak is saját tribünje lett

Néhány napja a Szocsi Nagydíj helyszínén neveztek el lelátót VItalij Petrovról, ezúttal Daniel Ricciardót érte ugyanez a megtiszteltetés Melbourne-ben, a nyitófutam előtt.

Daniel Ricciardo szerint ez extra motivációt fog adni neki a hazai közönsége előtt az Ausztrál Nagydíjon. Ráadásul a tribünre a jegyek villámgyorsan el is fogytak azóta. Ötször rajtolt eddig az ausztrál pilóta a hazai futamán, ám eddig még nem sikerült dobogóra állnia. Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy 2014-ben a második helyen ért célba, utólag azonban kizárták a versenyből autójának üzemanyag-fogyasztással kapcsolatos szabálytalansága miatt.

„Ebben az évben rólam neveztek el egy lelátót, ami a Ricciardo Premium Grandstand nevet kapta. A 3-as, 4-es és 5-ös kanyarokat lehet belátni innen, nagyszerű választás volt. Extra motivációt ad számomra, hogy minél jobban szerepeljek és ezzel örömet szerezzek a hazai közönségnek. Óriási lökést ad ez nekem, főleg annak tudatában, hogy ahogy hallottam, nagyon gyorsan elfogytak oda a jegyek” – fejezte ki örömét a népszerű ausztrál versenyző.

A rajongók imádják az egyetlen ausztrál pilótát


Ricciardo jelenleg az egyetlen ausztrál versenyző a mezőnyben, népszerűsége pedig az egekben. „Mindent ki fogok adni magamból és megörvendeztetem a publikumot. Mindig csodás érzés hazai földön versenyezni és élvezni a napsütést a téli tesztek után. A nyitó versenyhétvége mindig nagyon zűrös és munkás, már hétfőn kezdődik számomra a munka és vasárnap éjjelig meg sem állunk. Jó, hogy ekkora a médiaérdeklődés, ráadásul maguk a versenyzők is nagyon izgatottak, hogy milyen is lesz a szezon. Amennyi eseményen csak tudok, próbálok részt venni, de leginkább a munkámra próbálok összpontosítani” – nyilatkozta a Red Bull pilóta.

Ricciardo nagyon kedveli a lelkes ausztrál szurkolókat, minden reggel óriási üdvrivalgással fogadják a versenyzőket, amikor a pályára érkeznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: