DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Red Bull: Szexi autó lesz a lepedő alatt

Az autóbemutatók hete már javában dübörög, ám a Red Bull csak az utolsók között, vasárnap fogja nyilvánosság elé tárni a sajátját, így miközben több versenygépnek már a részleteit vizsgálgathatjuk, az energiaitalosoktól még az ígéreteket lehet hallani.

Az eddigi autók külalakja vegyes fogadtatásban részesült a közvélemény részéről. Noha abban egyetértés mutatkozik, hogy a 2017-es modellek az új szabályok révén közelebb állnak az F1-es versenyautók ideáljához, mint az előző években látottak, egyes kezdeti modellek azonban nem túlzottan nyűgözték le a nézőket. A Force India VJM10-ese például a kevésbé esztétikusak sorát erősíti, míg a Mercedes W08 kifejezetten szemrevaló.

red-bull-racing-wheel-out-their-new-f1-car-at-the-team-s-2016-livery-launch



Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egy holland tévéműsorban beszélt arról, hogy külső és belső tulajdonságok terén mit várhatunk az RB13-as modelltől, de persze túl sok titkot nem fedhetett fel.

„Az autónk elkészült. Jól sejtem, hogy tudni akarjátok, milyen lett? Szexi és versenyképes” - összegezte. „Agresszív külsővel rendelkezik, és a birtokunkban lévő adatok is jó dolgokat vetítenek előre. De persze tudják, a saját szimulátorunkban a mi autónk egyedül van, szóval csak a teszteken fogjuk meglátni, hogy a többiek mire képesek.”

„Arról azonban meg vagyunk győződve, hogy nagyon jó karosszériát építettünk. Emellett Renault a tavalyihoz képest több lóerőt ígért nekünk, a barcelonai futam környékén pedig egy újabb fejlesztés érkezik, szóval motorerő terén is közelebb fogunk férkőzni a Mercedeshez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: