DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

A Renault elárulta 2017-es céljait

A francia F1-es alakulat kedd délután bemutatta az idei évre tervezett autóját, mellyel jelentős lépésekkel szeretnének előreugrani a csapatok rangsorában.

A Renault 2016-ban gyötrelmes szezont zárt, hiszen mindössze a Saubert és a Manort tudták felülmúlni, az alakulat azonban nem volt elkeseredve, hiszen tudta, ennél csak jobb jöhet. A gyári erőkkel történő visszatérés második évének már sokkal ambiciózusabban vágnak neki az enstone-iak, hiszen az egész csomag házon belül készült, és folyamatosan bővült a szakembergárdájuk. Ennek a fejlődésnek adott nyomatékot Jerome Stoll, a Renault Sport első embere az F1-es gárda 2017-es autójának londoni bemutatóján, aki egyúttal kitért a csapat idénre kitűzött céljaira is.

 



„A célunk nagyon egyszerű: mivel most készítettük először teljes mértékig magunk az új autót, ezért ötödik helyen szeretnénk végezni a bajnokságban” – mondta a francia. „Ehhez megvan a csapatunk, a pilótáink, a partnereink, a szervezetünk, melyet Cyril (Abiteboul) és Bob (Bell) vezet, és őszintén mondom, már nagyon ki vagyunk éhezve a sikerre. Úgy vélem, 2017 remek, izgalmas és kulcsfontosságú év lesz – tavaly meghatároztuk a követendő útirányt, nagyon sokat invesztáltunk a csapatba annak érdekében, hogy felvegyük a harcot a legjobbakkal, sok szakembert sikerült leigazolnunk, és az eredmények érdekében újjászerveztük a részlegeinket. Ezek alapján azt várjuk, hogy a 2017-es autónk sikeressé váljon.”

Cyril Abiteboul, a Renault F1-es csapatának ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a Renault több területen történő előrelépésével a sportág leggyorsabban fejlődő alakulatává vált. „Nagy volt a nyomás a Renault-n, amikor a visszatérés mellett döntött 2016-ban, mára viszont tökéletes a harmónia és a kommunikáció a csapatban: egy csoportnyi ember dolgozik egy közös cél érdekében. Mi vagyunk a leggyorsabban növekvő F1-es alakulat, 25%-kal növeltük a csapat létszámát, ebben a tekintetben pedig szerintem mi vezetünk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: