DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ricciardo üzent az F1-es rajongóknak

A 2016-os világbajnokság harmadik helyén végző F1-es pilóta nagyon várja már, hogy vezesse az új autókat, és a rajongóknak is adott egy tanácsot azt illetően, hogy honnan nézzék a futamokat idén.

Bár a Forma-1-es futamok idei izgalmáról megoszlanak a vélemények, egy dolog biztos: az aerodinamikai módosításoknak köszönhetően az autók több másodpercet fognak gyorsulni körönként, mely ha izgalmas nem is, mindenképp látványos lesz majd. Így gondolja ezt Daniel Ricciardo is, aki amellett, hogy egyértelműen a világbajnoki címet célozta meg 2017-re, izgatottan várja, mire lesznek képes alatta a Red Bull RB13-asa.



„Az autók gyorsabbak lesznek, a gumik szélesebbek, így néhány pályán igencsak trükkös lesz vezetni, hiszen megnő az autók szélessége is” – idézte az F1i.com az ausztrált. „Ezzel bizonyára csökkennek majd a lehetőségeink, de a rajongóknak azt üzenem, hogy mindegy, melyik pályán vannak, gyors kanyarba vegyék a jegyüket, hiszen ott fogják látni igazán, mire leszünk képesek.”

Ricciardo úgy véli, hogy az előszezoni tesztek során nem lesz szüksége száz körre ahhoz, hogy megtudja, elég gyors-e az autó kezei között. „Kevés tesztnap áll a rendelkezésünkre. A pályán töltött idő nagyon fontos az autó, a fejlesztések szempontjából, de nekünk is, hogy megismerjük a fizikai kihívásokat. Úgy vélem, a holtszezonom jobban sikerült, mint valaha, de mégsem olyan, mintha vezetettem volna a versenyautót. Miután a megbízhatóság a helyén van, érezni akarom, hogy igazán gyors-e a gép, egy mért kör után pedig ki is fog derülni, az alapján, hogy hogyan fékezel, és kanyarodsz. Remélhetőleg nagyszerű érzés lesz az első gyorsköröm.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: