DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Vége: Lemondott Bernie Ecclestone

Lehetett már rá számítani az utóbbi napok hírei után, mégis kissé váratlan esemény: a német Auto Motor und Sport kérdésére megerősítette lemondását az F1 eddigi ura, Bernie Ecclestone.

Már múlt héten biztossá vált (mondhatni, hogy ismét), hogy a Liberty Media átveszi az uralmat a Formula-1-ben, ezek után pedig Bernie Ecclestone arról beszélt, hogy innentől az új tulajdonos kezében van a sorsa. A német Auto Motor und Sport szerint a váltás már meg is történt: Ecclestone megerősítette a lapnak, hogy a mai napon lemondott pozíciójáról - hétvégén már lehetett sejteni, hogy ez hamarosan bekövetkezik.

ecclestone



Ecclestone negyven évig uralta az autósport királykategóriáját. "Mostantól Chase vezeti a céget, én többé már nem. Lemondtam, ezzel vége. Van egy új pozícióm, tiszteletbeli elnök lehetek. Ez egy amerikai kifejezés, igazából nem tudom, hogy mit is jelent" - jelentette be az AMuS hasábjain.

"Mostantól nyugodtabb napjaim lesznek, de azért ott leszek egy-két Formula-1-es futamon. Sok barátom van a sorozatban és elég pénzem ahhoz, hogy ott lehessek a helyszíneken" - tette hozzá kissé keserűen. Úgy tűnik egyébként, hogy az FIA Világtanácsában sem tarthatja meg pozícióját, de ez egyelőre nem biztos.

Az viszont biztosnak tűnik, hogy komolyabb változások előtt áll a sportág, a hírek szerint a Liberty egy új vezetőséget képzel el a Formula-1-ben, amelyben szerepet kaphat Ross Brawn is.

FRISSÍTVE:

Ross Brawnt valóban megbízatást kapott az F1 új vezetői testületében - bővebb információk itt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: