DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Ecclestone már jövő héten távozhat az F1 éléről

Brit sajtóértesülés szerint a Liberty Media hamarosan döntést fog hozni a sportág kereskedelmi jogait birtokló 86 éves üzletember sorsáról - vége az Ecclestone-érának?

A Forma-1 többségi tulajdonjogainak átvételére készülő Liberty Media néhány napja saját igazgatótanácsától, és a Nemzetközi Automobil Szövetségtől is engedélyt kapott arra, hogy végrehajthassa a tranzakciót, ennek fényében pedig ismét kérdőjelek vették körbe Bernie Ecclestone jövőjét. A Formula One Management első embere azt mondta, ősszel három éves maradásra bírták őt az amerikaiak, de hogy mi lesz a sorsa rövid távon, az csakis az új tulajdonos kezében van. A 86 éves üzletember lába alatt hamarosan forró lehet a talaj, ugyanis a Sky News információi szerint már a jövő héten távozni fog.

 



A Liberty ősszel saját emberét, Chase Carey-t ültette a Formula One Group elnöki székébe, akivel korábbi hírek szerint Ecclestone együttműködött volna a jövőben, ám a Sky úgy tudja, hogy az átvétel lezárulásával a brit távozni fog az F1 éléről – sőt, napokon belül be is jelenthetik azt. A Liberty eltökélt szándéka, hogy új fejezetet nyisson a Forma-1-ben, de nem csak sportszakmai, hanem vállalatirányítás terén is – Chase Carey elsődleges kívánsága Ecclestone helyére az ESPN korábbi vezetője, Sean Bratches, míg a cégcsoportnak korábban már tanácsokat adó Ross Brawn felügyelheti a száguldó cirkusz szakmai előrehaladását.

Az új többségi tulajdonos hosszú távú tervet szeretne megvalósítani a Forma-1-ben, melynek egyik eleme, hogy a csapatok számára biztosítják az F1-es részvények megvásárlásának lehetőségét. Hírek szerint több gárda is komolyan érdeklődik ez iránt, viszont túl sok időnek tartják a tízéves elköteleződést. Ennek megfelelően a Liberty rövidebb időtartamot is el tud képzelni az üzlet, ám egy meg nem nevezett alakulat vezetője úgy nyilatkozott, hogy „Forma-1-es csapat vagyunk, nem pedig egy befektetőcég”.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: