DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Túl későn lépett közbe a Ferrari elnöke

Sergio Marchionne úgy véli, hogy az volt a legnagyobb hibája, hogy nem avatkozott be hamarabb, mert lehet, hogy teljesen másképp alakult volna számukra a 2016-os szezon.

A Ferrarinál fáradhatatlanul dolgoznak azon, hogy a 2017-es autó alkalmas legyen a világbajnoki cím megszerzésére és a hírek szerint az eddigiekhez képest kevésbé konzervatív elvek szerint fejlesztenek - ez eddig nem volt rájuk jellemző. Sergio Marchionne elnököt folyamatos kritikák érik amiatt, hogy túl nagy nyomást helyez csapatára, túl nagyok az elvárásai és olyat is olvashattunk már, hogy kis túlzással félelemben tartja dolgozóit. Ő azonban ezt nem így látja, sőt, úgy véli, hogy jobb lett volna, ha előbb veszi át az irányítást.

"Ha korábban beavatkoztam volna, mondjuk 2015-ben, akkor lehet, hogy a tavalyi év teljesen másképp alakul, ki tudja? Az volt a legnagyobb hibám, hogy túl későn léptem közbe. Viszont figyelmes voltam és hagytam mindenkit dolgozni" - mondta Marchionne erről a témáról. A Scuderia 2017-es fegyveréről egyelőre sokat nem árult el. "Minden jól halad vele, a motor jól működik a fékpadon, persze majd meglátjuk, hogy mi történik akkor, ha kimegyünk a pályára. Viszont a munka lenyűgöző, a motor és az aerodinamika is."

marchionne



Azt nem tartja helyes felvetésnek, hogy a Mercedest nem lehet megverni, mert túl jó. "Rosszul tennénk, ha ilyet gondolnánk. Nem az ő hibájuk, hogy nagyszerű munkát végeznek. Azonban csak rajtunk múlik, hogy utolérjük-e őket és nekünk kell megtalálni azt, amivel nyerhetünk. Ők is ezt tennék a mi helyünkben."

Bernie Ecclestone ismét hangsúlyozta, hogy szerinte túl sok az olasz a Ferrarinál, de a klasszikus olasz szellemiséget Marchionne sem tagadja - arra a kérdésre, hogy vajon Nico Rosberg visszatérne-e, ha a Ferrari hívná, ezt válaszolta: "nem tudok olyan F1-es pilótáról, aki ne akarná megtapasztalni, hogy milyen érzés egy Ferrarit vezetni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: