DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Alonso a csapattársairól: "Nem voltak gyorsak"

Nehéz lenne tagadni, hogy Fernando Alonso bajszát alaposan megcibálta egyetlen közös évükben Lewis Hamilton – a spanyol felidézte csapattársait, akik azóta voltak Piquet-től mostanáig.

Fernando Alonso jövőre ismét új csapattársat kap, a szupertehetséges újonc Stoffel Vandoorne személyében – bár sokan összehasonlították ezt a kettőst a 2007-es Alonso–Hamilton párossal, a spanyol egyáltalán nem tart attól, hogy megismétlődne a tíz évvel korábbi harc a McLarennél. Ennek igazolására Alonso fel is idézte, mi történt vele a Hamilton-affér óta:

„Bárki volt a csapattársam Hamilton óta, ez mindig felmerült. Amikor visszatértem a Renault-hoz, érkezett Piquet, akiről azt mondták, hogy a GP2 élmenője, egy fiatal srác, ugyanaz lesz, mint Hamiltonnal. Nem lett. Aztán jött Grosjean, akiről azt mondták, jól megy a GP2-ben, nagyon gyors lesz. De nem volt gyors” – mondta, majd folytatta:

alonso_sisak_2016_cs



„Ugyanez volt Felipével. Légy óvatos, mert sok éve a csapatnál van, beilleszkedett, nagyon gyors lesz. De nem volt az. Aztán jött Kimi, akiről azt mondták, hogy a Ferrarihoz visszatérő világbajnok nagyon-nagyon gyors lesz. De nem volt az” – mondta a spanyol, aki a jövőre is a csapatnál maradó Jenson Buttont, talán illendőségből, talán azért, mert tavaly kikapott tőle az összetettben, kihagyta a felsorolásból.

„Lássuk, milyen lesz Stoffel. Nem aggódom, nem is vagyunk abban a helyzetben, hogy a bajnoki címért harcoljunk, egyelőre még azért küzdünk, hogy ott legyünk. Most össze kell dolgoznunk, és minden eszközzel segíteni a csapatot, hogy ez a nehéz időszak a lehető legrövidebb legyen. Szóval örülök Stoffel érkezésének, friss erő a csapatnál, nagyon tehetséges volt a GP2-ben, és idén Japánban is. De nem félek” – zárta szavait a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: