DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Három név maradt a Mercedes listáján

Toto Wolff nyilatkozata szerint három F1-es versenyző közül pótolhatják Nico Rosberget – a Mercedesnél viszont azt is hangsúlyozzák, nem akarnak szerződéseket felbontani.

Szűkül azon pilóták névsora, akik 2017-ben a Mercedes megüresedett ülésébe kerülhetnek. A leggyakrabban Pascal Wehrleint, a Mercedes juniorversenyzőjét emlegetik, aki újonc szezonját a Manornál töltötte, a másik fő esélyesnek pedig a tapasztalati skála másik végén elhelyezkedő Fernando Alonsót tartják, akinek először McLaren-szerződését kellene érvényteleníteni. Toto Wolff motorsport-igazgató elmondása szerint azonban nem kettő, hanem három jelölt van a pakliban.

 „Már csak három név maradt a listánkon. Ha Nico előbb tájékoztatott volna minket, akkor most könnyebb helyzetben volnánk. Talán egy bátor döntést kell most meghoznunk” – mondta Wolff a svájci Blick lapnak.



Az újság szerint ez a három jelölt Wehrlein, Alonso és Valtteri Bottas, akit maga Wolff menedzsel. A csapat elnöke, Niki Lauda azonban kijelentette, „a Mercedes nem fog szerződéseket felbontani”, ami kizárná a listából Alonsót és Bottast. Wolff is erre utalt:

„Sehol sem akarunk nagy zavart kelteni. A tervünk az volt, hogy Pascalt a Sauberhez küldjük egy vagy két évre, hogy tovább fejlődhessen, mivel ez a csapat sokkal jobb lesz jövőre, mint ebben az idényben volt” – magyarázta az osztrák. Egy feltételezés szerint Wehrleint átmeneti megoldásként egy szezonra ültetik az autóba, 2018 kapcsán ugyanis Wolff ezt mondta: „A helyzet abban az évben már egyszerűbb lesz, sok jó versenyző marad szerződés nélkül.”

„Fontos számunkra, hogy a második versenyző is segíteni tudja az autó fejlesztési munkáját. Rosberg nagy erőssége ez volt” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: