DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

McLaren helyett a Williamsé lesz a Mercedes sikerembere?

Noha az elmúlt napokban az a hír járta, hogy a Mercedes F1-es csapatát sikerre vivő Paddy Lowe visszatér a McLarenhez, úgy tűnik, egy másik csapat ajánlatára fog igent mondani.

A Motorsport.com sokkolónak nevezte a hírt, mely szerint Paddy Lowe 2017-ben már nem a Mercedest, hanem a Williams alakulatát fogja erősíteni. Az értesülés még nem hivatalos, ám ha valóban így van, az valóban hatalmas jelentőségű lehet, hiszen a brit szakembernek tevékeny szerepe volt a csillagosok szupercsapattá válásában, és hogy az istálló mind egyéni, mind pedig konstruktőri bajnokságban legyőzhetetlen volt az elmúlt három szezon során. Mivel Lowe szerződése 2016. december 31-gyel lejár, régóta spekuláció tárgya, hogy csapatot vált, eddig azonban arról szólt a fáma, hogy a McLarenhez tér vissza, ahonnan 2012-ben dobbantott Brackley irányába.



A Motorsport jól értesült forrásokra hivatkozva hozta le a hírt, s noha egyik fél sem kívánta megerősíteni, vagy cáfolni azt, a lap már azt is tudni véli, hogy Lowe rábólintott a Williams ajánlatára. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan milyen pozícióban kapna szerepet a brit a grove-iaknál: a technikai igazgató szerepét a szintén nagy tiszteletnek örvendő Pat Symonds tölti be, bár elnézve, hogy a gárdának nem sikerült megtartania az előző két szezon során kiharcolt harmadik helyet a csapatok között, technikai fronton rájuk fér az erősítés.

 

A portál szerint a Williams 2017-et átmeneti évnek szánja majd ezen a téren, és Symonds év végén visszavonul majd, Lowe pedig 2018-tól foglalhatja el véglegesen a technikai igazgató posztját. A szakember azonban szerződése lejártával már a követező év első napján munkába állhat új csapatánál, és hatalmas know-how-t vihet az idei év csalódása után felállni kívánó Williamshez. A Motorsport szerint távozása azt eredményezi majd, hogy a Mercedes megpróbálja megszerezni a Ferraritól nyáron távozó James Allisont, akinek hazautazása nem titkoltan részben azért is történt, mert brit székhelyű istállónál, otthonához közel szeretne munkálkodni felesége tavaszi elvesztése után.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: