DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A McLaren főnöke is segít a Francia Nagydíjnak

Sokak örömére 2018-ban visszatérhet a Francia Nagydíj a Paul Ricard versenypályán, amely mellett az F1-ben érdekelt franciák is szívesen állnak ki.

Utoljára 2008-ban rendeztek Francia Nagydíjat az F1-ben, és azóta évről évre felmerült, hogy Európa egyik legnagyobb országa ismét vendégül láthatja a sportágat. Hétfőn egy különleges prezentáció keretében bejelentették, hogy két év múlva Paul Ricard fogadhatja majd a mezőnyt, az eseményen pedig ott volt Eric Boullier, a McLaren sportigazgatója is. A franciának soha nem adatott meg, hogy F1-es alakulatot vezessen harcba hazai futamán, ezért is érezte fontosnak, hogy részt vegyen a tárgyalásokban, és segítsen országának visszaszerezni F1-es versenyét.



Együtt dolgoztunk Stephane Clairrel (A Paul Ricard-i aszfaltcsík általános igazgatójával – a szerk.) a projekt kivitelezhetőségén, és hogy hitelt adjunk az F1-es Francia Nagydíj ismételt otthonra találásának” – idézte Boulliert a Crash.net. „Úgy hiszem, a FOM első embere, Bernie Ecclestone is bizalmat szavazott nekünk, és egyetértett velünk. Nagyon hiteles projektről van szó, hiszen miután sikerült komolyan megalkotni a stratégiánkat, elkezdhettük a valós párbeszédet is.

„Ez a terv még annak ellenére is energizálni fogja Franciaországot, ha annak a történelem során felemás volt a kapcsolata az autózással. Több francia bajnokunk is van: Romain Grosjean, Esteban Ocon, és most Pierre Gasly is, nem említve a múlt nagyjait, ráadásul a Renault és a Total most is szerepet vállal az F1-ben. Ha van Le Mans-i 24 órásunk, akkor Francia Nagydíjnak is lennie kell, hiszen Franciaország ezzel is nyithat a világ felé.”

A négyszeres bajnok Alain Prost szintén támogatja a Francia Nagydíjat – a Professzor maga négyszer is győzni tudott a Paul Ricard-on. „Szívből gratulálok azoknak, akik tettek azért, hogy az F1-es Francia Nagydíj visszatérjen” – mondta Prost. „Nagyon komoly projektről van szó, ami remek hír a –különösen a francia – motorsport, a francia autóipar és a turizmus számára. Én biztosan ott leszek, és remélem, hogy sikeres, sűrűn látogatott esemény lesz majd” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: