DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Ha nem bírod a nyomást, ne gyere

A Mercedes csapattársra váró háromszoros F1-es világbajnoka szerint kiváló érzés a német gyártó kötelékeibe tartozni, ugyanakkor az elvárások miatti teher könnyen összeroppanthatja a pilótákat.

Nico Rosberg pénteken váratlanul bejelentette, hogy a számára egy második hellyel és a világbajnoki cím bezsebelésével véget érő Abu Dhabi Nagydíj volt az utolsó Formula-1-es versenye, ugyanis azonnali hatállyal visszavonul az F1-től. A döntés nem igazán lepte meg a német kollégáját, Lewis Hamiltont, aki mellett ezzel megüresedett egy hely a világbajnok alakulatban.

A Mercedes elmondta: van idejük eldönteni, kivel fogják helyettesíteni a kiszálló világbajnokot, míg Hamilton csak egyetlen dolgot kért az istállótól, miszerint egyenlő bánásmódban részesítsék majd őt és leendő csapattársát. Amikor pedig arról kérdezték, mit üzenne a másik Mercedesre pályázó, vélhetően viszonylag sok pilótának, így felelt a brit:

hamilton-abudhabi-dppi-1



„Ha nem bírod a nyomást, ne gyere” – idézi a viccelődő Hamiltont az Autosport. A háromszoros világbajnok így folytatta: „Ugyanakkor kiváló a környezet: jó érzés a Mercedes-család részének lenni. Ha egyszer versenyeztél náluk, akkor alapvetően életed végéig a Mercedes része maradsz – kivéve, ha fel nem égeted magad mögött a hidat és átmész máshova. Nézzük meg példaként Sir Stirling Mosst: ő is még mindig tényleg a Mercedes családjának a tagja.”

„Szóval azt üzenném annak a versenyzőnek, aki érkezne, hogy semmitől sem kell tartani olyan szempontból, hogy egy nagyszerű csapat tagja lesz. Érdeklődve várom, ki szeretne a csapattársam lenni, s akárki is lesz végül, azt tiszteletben fogom tartani” – fogalmazott Hamilton.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: